vanilla

понедељак, 16. јул 2012.

Bajor kifli

Annyira szeretem az ízét,ha a pékségben kiflit veszek általában bajor kifliért nyúlok.Most hogy elkészítettem házilag láttam hogy nem is nehéz elkészíteni és nagyon bevált mindenkinél biztos hogy sűrűben fog az asztalunkon lenni (csak kicsit lehülyön mert nagyon meleg van).


Hozzávalók:
3 deci víz,3 dkg élesztő,3 kiskanál cukor,2 kiskanál só,5 dkg olvasztott vaj,55-60 dkg liszt
3 kiskanál szódabikarbóna 1 liter vízre
Készül:
A langyos vízben fölfutatjuk az élesztőt a cukorral és a sóval majd hozzáadjuk az olvasztott vajat és a lisztet.Bedagasztjuk és tálba ruhával letakarva hagyjuk duplájára kelni.Mikor megkelt nyújtódeszkára táve sodrófával megütögetjük hogy kiüssük belőle a levegőt.Két részre osztjuk és hagyjuk pihenni 10 percet.Kör alakúra nyújtjuk és 8 részre vágjuk.Kifliket sodrunk belőle zsírpapírral bélelt tepsibe rakjuk majd hideg helyen (hűtőszekrény) 30 percet pihentetjük.Fölforralyuk a vizet beletesszük a szódabikarbónát és minden kiflit belemártunk 30 másodpercre majd zsírpapírral bélelt tepsibe rakjuk őket megsózzuk és forró 180 fokos sütőben kisütjük szép pirosra.



10 коментара:

  1. Анониман16. јул 2012. 14:15

    izvrsno idu na isprobavanje i ja volim ove kiflice a nisam ih nikad pravila jer nesam imala recept hvala za recept

    ОдговориИзбриши
  2. Postado amizade nos blogueiros do mundo
    Eu amo este blog, e eu sigo 76
    seguir de volta para o meu bom amigo
    para a nossa amizade
    obrigado
    ser aguardado

    ОдговориИзбриши
  3. Odlican recept...rado pratim tvoje kulinarske postove!

    ОдговориИзбриши
  4. Da li na litar vode ide 3 kašikice soli, ili sode bikarbone?

    ОдговориИзбриши
  5. Анониман10. март 2013. 15:08

    Super Daniela moram isprobati imas super recepti pratim vas svaka ti cast

    ОдговориИзбриши