vanilla

понедељак, 13. август 2012.

Málnás torta

Ez már egy 2-3 éves fotóim (látszik) ami elkalódott a számítógépben.
 

Hozzávalók:
Tészta:5 tojás,5 evőkanál cukor,5 evőkanál liszt,1 sütőpor.Ezt háromszor mivel három piskóta kell.
Gyümölcskrém:30 dkg fagyasztott málna,3 evőkanál cukor,1 málnás puding.Málna lekvár.
Tejszínes krém:6 deci tej,2 tejszínízű pudingpor,9 evőkanál,20 dkg vaj,250 ml tejszín.
Készül:
(Három lapot sütünk külön-külön mindegyiket így készítem el)
A  tojásokat kettéválasztjuk,a fehérjét kemény habbá verjük,hozzáadjuk a cukrot (tovább keverve a robotgéppel),a tojások sárgáját egyesével,és a sütőporos lisztet.Zsírpapírral bélelt tepsiben kisütjük 180 fokon.Két lapot tálcára téve hagyunk kihülni (levesszök a papírt róla) a harmadikat forrón a zsírpapírral eggyüt fölcsavarjuk így hűtjük ki.
A fölcsavart kihült tekercset kicsavarjuk és megkenyjük málna lekvárral majd visszacsavarjuk tekercsnek és 1 cm széles szeletekre szelyük.
Gyümölcskrém:A málnát a cukorral fölteszük főzni mikor forr hozzáadjuk a pudingport amit kevés vízzel elkevetünk.Ezeket a két lapon egyenletesen elkenyjük.
Tejszínes krém:A tejben a cukorral megfőzzük a krémet mikor kihült hozzáadjuk a kikevert vajat és a fölvert tejszínt.Az alsó lapra (a málnáskrémre) kenyjük a tejszínes krém felét erre a fölszeletelt tekercseket egymás mellé,rá a tejszínes krém másik fele maj ráteszük a másik lapot amit megkenytünk a málnakrémmel úgy hogy a málnás fele kerül a tejszínes krémre.Díszítjük fölvert tejszinnel majd jól lehűtve tálalyuk.





Нема коментара:

Постави коментар