vanilla

четвртак, 13. септембар 2012.

Hortobágyi húsos palacsinta



Hozzávalók:
Sós palacsinta:8 liszt,csipet só,1 tojás,kb.2 deci tej.
20 dkg csirkemel,1 kisebb fej vöröshagyma,1 kisebb paradicsom,fél paprika,só,bors,pirosparika,tejföl.
Készül:
A palacsinta hozzávalóit összekevrjük és hagyjuk pihenni fél órát.Majd kisütjük őket.
A hagymát apróra vagdossuk és kevés olajon megfonysztjuk.Hozzáadjuk a fölszeletelt hústpirítjuk mikor megfehéredett beletesszük a meghámozott paradicsomot és a fél paprikát.Sózzuk,borsozzuk és hozzáadjuk a pirospaprikát.Fedő alatt lassú tűzön párolyuk ha köl az elpárolgott vizet pótolyuk.Mikor megfőt a hús kiszedjük és kevés lével ledarályuk vagy pedig nagyon apróra vágjuk.Az ételt behabarjuk 2-3 evőkanál tejföl és liszt keverékével.
A ledarált hús kenhető állagú kell hogy legyen.
A palacsintákat megtöltjük a töltelékkel majd a széleit behajtva föltekerjük (mint a töltött káposztát) majd tűzálló tálba rakva megöntözzük a maradék tejfölös paprikás mártással,és 200 fokon 10 percig átfórósítjuk.
A recept innen.




Нема коментара:

Постави коментар