vanilla

петак, 7. септембар 2012.

Rozs kifli

Újabb kifli.


Hozzávalók:
1 deci langyos víz,3 kiskanál cukor,1-1,5 kiskanél só,2 dkg élesztő,1 kiskanál sütőpor,3 deci ásványvíz,1/2 deci olaj,70-75 dkg rozs liszt.
15 dkg májkrém,1 deci tejföl,10 dkg vaj.
Készül:
A deci langyos tejben föloldjuk a cukrot majd fölfutatjuk benne az élesztőt.A 40-50 dkg lisztben elkevrjük a sütőport és a sót,hozzáadjuk a felfutatott élesztőt,ásványvizet,olajat és a többi liszt hozzáadásával jól bedagasztjuk.Meleg helyen kelesztjük egy órát.Átgyurjuk és 4 részre osztjuk,majd hagyjuk pihenni 10 percet.Kör alakúra kinyujtjuk és 8 részre vágjuk.Mindegyiket megkenyjük egy kiskanálnyi krémmel (összekevrjük a májkrémet a tejfölel) majd fölcsavarjuk.A vajjal vastagon kikent tepsibe rakva megkenyjük vízzel megsózzuk és megszórjuk magvakkal,majd forró180 fokos sütőben pirosra sütjük.
Ha akarjuk hogy böjtös legyen akkor kihagyjuk a tölteléket és a vaj helyett margarint használunk.








Нема коментара:

Постави коментар