vanilla

четвртак, 13. децембар 2012.

Aszalt meggyes mandulás keksz

Az utóbbi időben nem volt időm a blogra mivel csak mézeskalácsokat gyártok így az utolsó pillanatban készültem el.Nagyon szeretem a blogkóstoló játékot mert így olyan blogokra is benézek ahol eddig még nem jártam.A 6. alkalommal Barbi konyhája házziasszony Gyömbér blogját sorsolta nekem.Nem jártam még gyömbérnél nagyon sok szép fotó található nálla.
Időm hiánya miatt a Aszalt meggyes mandulás keksz mellett döntöttem nem csalódtam nagyon finom (most is azt ropogtatom).


Hozzávalók:
17,5 dkg szobahőmérsékletű vaj,8,5dkg porcukor,1/2 kiskanál vanília kivonat,22,5 dkg liszt,7,5 dkg aszalt meggy,7,5 dkg szeletelt mandula.
Készül:
A vajat a porcukorral és a vanília kivonattal habosra keverünk robotgéppel.Hozzáadjuk a lisztet,a mandulát és az aszalt meggyet majd jól összedolgozzuk.Két részre osztjuk és 5 cm hengereket formálunk belőle.
A hengereket szorossan öntapadós fóliába csomagolyuk és legalább 1 órára fagyasztóba tesszük (de elkészíthetjük előbb is és mikor szükségünk van rá a fagyaszóbol a hűtőszekrénybe tesszük 1 éjszakára hogy kiolvadjon)
Kicsomagolyuk a fóliábol majd 1 cm szeletekre vágjuk és zsírpapírral bélelt tepsibe rakjuk majd 180 fokon megsütjük.