vanilla

петак, 27. јул 2012.

Rácsos keksz

Ezt a régifajta kekszet nagyon szeretem,a modern változatát már nem annyira amit villanyos sütőben sütnek (gófri) az nem roppanós és inkább piskóta íze van.
Ezt a rácsos kekszet (platnis keksz néven van anyu receptes füzetében mivel a tüzelősporhet tetején kell sütni) a gyerekeim is jobban szeretik (főleg ha egy kicsit resebre van sütve).A sütő még a mamámé volt.


Hozzávalók:
80 dkg liszt,25 dkg cukor,25 dkg zsír,1 vanilíás cukor,1 sütőpor,2 deci tej,3 tojás.
Készül:
Kikeverjük habosra a tojást a zsírral és a cukorral majd a többi hozzávalókat beledolgozzuk diónagyságnyi kuglikat formálunk és a forró sütőben tesszük összenyomjuk és mindkét oldalárol megsütjük.(csak először kell megkenyni zsírral azután már nem szükséges) Nekünk a sütőnket rálehet tenni a gázsütőre így nyáron is lehet sütni nem köll azért a tüzelősporhetba begyújtani.



5 коментара:

  1. De érdekes, eddig csak a sós verzióját ismertem, eszembe nem jutott volna, hogy édeset is lehet sütni! Dehát miért ne, biztosan finom! :)

    ОдговориИзбриши
  2. Od kada samo trazim recept za ove keksice, meni su isto puno drazi nego oni peceni u kalupu na struju... hvala puno, puno na receptu!:)))

    ОдговориИзбриши
  3. Többször kipróbáltam már nagyon finom.Gyermekkorom ,, kiránduló süteménye volt,, mindenki őrült buszban😁

    ОдговориИзбриши