vanilla

петак, 3. август 2012.

Képviselő fánk

Apum egyik nagy kedvence ő még a szülinapi torta helyett is inkább képviselőfánkot,vagy hatlapost (magyaricát),zserbót,baklavát... kér.
Na azért én se hagyom ki mert nekem is nagyon smakkol.Azért nekem a lefinomabban anyum készíti így:


Hozzávalók:
Tészta:10 dkg margarin,10 evőkanál víz,10 dkg liszt,4 tojás
Krém:8 tojás,8 evőkanál cukor,8 evőkanál tej,1 vaniliás puding,8 kanál liszt,1 1/2 liter tej,2 vaniliás cukor,
Készül:
Tészta: A margarint a vízzel felforralyuk.Mikor nagyon forr beleszórjuk a lisztet és kevergetés mellett sűrűre főzzük.A tűzröl levéve hozzáadjuk a tojásokat egyesével (mindig mikor hozzáadjuk a tojást jól elkeverjük benne mielőtt a másikat hozzáadnánk).Zsírpapírral bélelt tepsiben kis tojásnagyságú halmokat rakunk és forró sütőben kisütjük.A sütőt 10 percig nem szabad kinyitni.
Krém:
A tojásokat különválasztjuk.A tojássárgáját kikeverjük a cukorral,hozzáadni a tejet és a vanilíás pudingot (az utasítás szerint elkészíteni a pudingot).Ebbe a masszába beletenni a lisztet és ezt mindet megfőzni a tejben (mikor fölforr a tej belefőzzük).A megfőt masszába beletenni a vanilíáscukrot.A tojássfehérjit fölverjük kemény habnak és lassan belekeverjük a forró krémbe.
A kisült kihült fánk tésztákat tortadíszítő csővel kitöltjük,vagy pedig kettévágjuk és megtöltjük.






2 коментара: