vanilla

недеља, 5. август 2012.

Pásztorpite



Hozzávalók:
2 közepes fej vöröshagyma,2 sárgarépa,5 dkg vaj,2 babérlevél,bors,só,50 dkg darált hús,2 hámozott paradicsom,1 leveskocka,30 dkg zöldborsó.
50 dkg burgonya,1 deci tej,10 dkg vaj,2 tojássárgája
Készül:
A hagymát megfonyasztjuk kevés zsiradékon,hozzáadjuk a fölkarikázott sárgarépát és a babérlevelet majd még pár percig együtt sütjük.Hozzáadjuk a darált húst,a kockára vagdosott hámozott paradicsomot,majd sózzuk,borsozzuk és újbol pár percig sütjük.Fölöntjük vízzel és hozzáadjuk a leveskockát és a borsót.Mártás sűrűre főzzük.
A burgonyát megfőzzük és pürét készítünk belőle a tej,vaj és a tojássárgájával.
Magasfalú tepsibe öntjük a húsos mártást és a tetejére kynjük a burgonyapürét (lehet tortadíszítő zsákkal is rátenni a pürét szebb díszesebb lesz).180 fokos sütőben kisütjuk míg nem kezd pirosodni a teteje.


Нема коментара:

Постави коментар