vanilla

уторак, 14. август 2012.

Májas vagdalt

Nagyon szeretem a csibe májat minden féle képpan.


Hozzáavlók: 5 dkg házi füstölt szalonna,40 dkg csirkemáj,1 fej vöröshagyma,1 gerezed foghahyma,2 szelet kenyér,2 főt tojás,2 nyers tojás,petrezselyem,só,bors,tej.
Készül:
A szalonnát apróra vágjuk majd zsírjára sütjük.A csirkemájat ledarályuk és az apróra vagdalt megfonyasztott (amit a szalonna zsíron fonyasztottunk) vörös és foghagymán megpirítjuk .
A (száraz bár másnapos) kenyeret fölkockázzuk és tejbe áztatjuk majd kinyomkodjuk.A főt tojást kockákra vagdossuk.A nyers tojásokat összekeverjük az apróra vagdalt petrezselyemmel (én teszek bele jócskán mivel szeretjük).Összekeverjük a piritott májat,a petrezselymes tojást,az összevágott főt tojásokat,kinyomkodott kenyeret és sózzuk borsozzuk.Sütőpapírral bélelt kenyérsütő tepsibe öntjük és 180 fokon megsütjük.


Нема коментара:

Постави коментар