Finom ropogós lesz a kifli kívülröl belül pedig puha selymes.
Hozzávalók:
4 dkg élesztő,4 deci tej,1-1,5 kiskanál só,2 kiskanál cukor,0,5 deci olaj,65 dkg liszt,1 tojás,virsli, szezám,köménymag,25 dkg margarin.
Készül:
A langyos tejben fölölvasztjuk a sót és a cukrot majd fölfutatjuk benne az élesztőt.Hozzáadjuk az olajat és a lisztet majd jól bedagasztjuk.Meleg helyen hagyjuk duplájára kelni.4 részre osztjuk,gombócokat formálunk belőle.Minden gombócot kinyójtunk kör alakúra majd 8 részre vágjuk.Minden részre teszünk egy virsli darabot majd fölcsavarjuk kiflinek.Vastagon kikenünk margarinnal egy nagy tepsit és ebbe rakjuk a kifliket.Minden kifli közé teszünk még egy darab margarint.Megkenyjük tojással és megszórjuk magvakkal.Forró 180 fokos sütőben szép pirosra sütjük.
Hozzávalók:
4 dkg élesztő,4 deci tej,1-1,5 kiskanál só,2 kiskanál cukor,0,5 deci olaj,65 dkg liszt,1 tojás,virsli, szezám,köménymag,25 dkg margarin.
Készül:
A langyos tejben fölölvasztjuk a sót és a cukrot majd fölfutatjuk benne az élesztőt.Hozzáadjuk az olajat és a lisztet majd jól bedagasztjuk.Meleg helyen hagyjuk duplájára kelni.4 részre osztjuk,gombócokat formálunk belőle.Minden gombócot kinyójtunk kör alakúra majd 8 részre vágjuk.Minden részre teszünk egy virsli darabot majd fölcsavarjuk kiflinek.Vastagon kikenünk margarinnal egy nagy tepsit és ebbe rakjuk a kifliket.Minden kifli közé teszünk még egy darab margarint.Megkenyjük tojással és megszórjuk magvakkal.Forró 180 fokos sütőben szép pirosra sütjük.
Nagyon guszta, szép pirosra sült. De finom lehetett!
ОдговориИзбриши