Kerestem az interneten valami levesbevalót (galuska,gombóc,különleges tészta...) és ráfutottam erre a receptre.Mikor elolvastam azt gondoltam hogy na ebböl sem lesz semmi de azért megpróbálom.És olyan finom formás galuskákat lehet szaggatni belőle és finom ízre is nagyon.Nem fog szétfőlni és finom puha is lesz.
Hozzávalók:
80 ml tej,30 gr búzadara,2 gerezd foghagyma,petrezselyemzöldje,csipet só,őrölt bors,szerecsendió, 1 jaje.
Készü:
Forralyuk föl a tejet a sóval és az őrölt borssal,majd főzzük bele a búzadarát.Hozzáadjuk az áttört foghagymát,apróra vagdalt petrezselyemzöldet és a szerecsendiót majd jól összekeverjük.Beletesszük a tojást amit előbb villával kikevertünk és jól összekeverjük.Hagyjuk egy kicsit hülni és 2 kiskanál segítségével kis galuskákat formálunk.Forrásban lávő levesbe szaggatjuk.
Hozzávalók:
80 ml tej,30 gr búzadara,2 gerezd foghagyma,petrezselyemzöldje,csipet só,őrölt bors,szerecsendió, 1 jaje.
Készü:
Forralyuk föl a tejet a sóval és az őrölt borssal,majd főzzük bele a búzadarát.Hozzáadjuk az áttört foghagymát,apróra vagdalt petrezselyemzöldet és a szerecsendiót majd jól összekeverjük.Beletesszük a tojást amit előbb villával kikevertünk és jól összekeverjük.Hagyjuk egy kicsit hülni és 2 kiskanál segítségével kis galuskákat formálunk.Forrásban lávő levesbe szaggatjuk.
Нема коментара:
Постави коментар