vanilla

понедељак, 20. август 2012.

Sós sütőtökös kifli

Mikor készítettem a gibenyicát megmaradt egy kevé tök amit nem akartam eldobni így lett a sütőtökös sós kifli és finom lett meg szép narancssárga színű is.


Hozzávalók:
20 dkg reszelt sütőtök,1 deci tej,3 dkg élesztő,45 dkg liszt,1 evőkanál (nem púpos) zsír,1 kiskanál cukor,1-1,5 kiskanál só, 15 dkg vaj,1 tojás,szezám mag,kömény mag.
Készül:
A sütőtököt pici zsíron és pici víz hozzáadásával megdinsztelyük hogy puha legyen.A langyos tejben föloldjuk a cukrot és a sót majd fölfutatjuk benne az élesztőt.Hozzáadjuk a zsírt,a langyos vagy kihült sütőtököt és a lisztet.Jól bedagasztjuk és meleg helyen duplájára kelesztjük.Mikor megkelt 4 részre ösztjuk és minden részt átgyúrunk majd 10-15 perc pihenés után kinyújtjuk kör alakúra és 8 részre vágjuk mindegyik közepébe teszünk egy darabka vajat majd kiflinek fölcsavarjuk.Vajjal kikent tepsibe rakjuk,megkenyjük tojással és megszórjuk szezám és kömény maggal.Forró 180 fokos sütőben megsütjük.




Нема коментара:

Постави коментар