Mikor készítettem a gibenyicát megmaradt egy kevé tök amit nem akartam eldobni így lett a sütőtökös sós kifli és finom lett meg szép narancssárga színű is.
Hozzávalók:
20 dkg reszelt sütőtök,1 deci tej,3 dkg élesztő,45 dkg liszt,1 evőkanál (nem púpos) zsír,1 kiskanál cukor,1-1,5 kiskanál só, 15 dkg vaj,1 tojás,szezám mag,kömény mag.
Készül:
A sütőtököt pici zsíron és pici víz hozzáadásával megdinsztelyük hogy puha legyen.A langyos tejben föloldjuk a cukrot és a sót majd fölfutatjuk benne az élesztőt.Hozzáadjuk a zsírt,a langyos vagy kihült sütőtököt és a lisztet.Jól bedagasztjuk és meleg helyen duplájára kelesztjük.Mikor megkelt 4 részre ösztjuk és minden részt átgyúrunk majd 10-15 perc pihenés után kinyújtjuk kör alakúra és 8 részre vágjuk mindegyik közepébe teszünk egy darabka vajat majd kiflinek fölcsavarjuk.Vajjal kikent tepsibe rakjuk,megkenyjük tojással és megszórjuk szezám és kömény maggal.Forró 180 fokos sütőben megsütjük.
20 dkg reszelt sütőtök,1 deci tej,3 dkg élesztő,45 dkg liszt,1 evőkanál (nem púpos) zsír,1 kiskanál cukor,1-1,5 kiskanál só, 15 dkg vaj,1 tojás,szezám mag,kömény mag.
Készül:
A sütőtököt pici zsíron és pici víz hozzáadásával megdinsztelyük hogy puha legyen.A langyos tejben föloldjuk a cukrot és a sót majd fölfutatjuk benne az élesztőt.Hozzáadjuk a zsírt,a langyos vagy kihült sütőtököt és a lisztet.Jól bedagasztjuk és meleg helyen duplájára kelesztjük.Mikor megkelt 4 részre ösztjuk és minden részt átgyúrunk majd 10-15 perc pihenés után kinyújtjuk kör alakúra és 8 részre vágjuk mindegyik közepébe teszünk egy darabka vajat majd kiflinek fölcsavarjuk.Vajjal kikent tepsibe rakjuk,megkenyjük tojással és megszórjuk szezám és kömény maggal.Forró 180 fokos sütőben megsütjük.
Нема коментара:
Постави коментар