Ez a mamám gyerekkoromban sokat készítette.Szeretem így is a tököt nagyon és mint rétest is. Harc volt mindég a külső szeletekért (főleg a sarkokért) mivel ott ha egy kicsit kifolyt a cukor akkor megkaramelizálódott.
Hozzávalók:
75 dkg megtisztított lereszelt sütőtök,35 dkg liszt,csipet só,12-15 dkg zsír,kb.1 deci víz,cukor,fahéj,búzadara.
Készül:
A zsírt a lisztel eldőrzsöljük hozzáadjuk a csipet sót.Majd langyos vizzel összegyúrjuk hogy jól nyújtható tésztát kapjunk.2 részre osztjuk és kinyújtjuk.Az egyik lapot tepsibe tesszük és meghintjük búzadarával erre kerül rá a reszelt tök megszórjuk ízlés szerint cukorral és bőven fahéjjal is.Rákerül a másik tészta és megszurkáljuk villáva.180 fokra előre melegített sütőben kisütjük.
Hozzávalók:
75 dkg megtisztított lereszelt sütőtök,35 dkg liszt,csipet só,12-15 dkg zsír,kb.1 deci víz,cukor,fahéj,búzadara.
Készül:
A zsírt a lisztel eldőrzsöljük hozzáadjuk a csipet sót.Majd langyos vizzel összegyúrjuk hogy jól nyújtható tésztát kapjunk.2 részre osztjuk és kinyújtjuk.Az egyik lapot tepsibe tesszük és meghintjük búzadarával erre kerül rá a reszelt tök megszórjuk ízlés szerint cukorral és bőven fahéjjal is.Rákerül a másik tészta és megszurkáljuk villáva.180 fokra előre melegített sütőben kisütjük.
Нема коментара:
Постави коментар