vanilla

уторак, 8. мај 2012.

Rakott savanyúkáposzta

Nagyon finom,szeretjük a rakott ételeket.


Hozzávalók:
70 dkg savanyúkáposzta
50 dkg darált hús,1 fej vöröshagyma,1 gerezd foghagyma,só,bors,pirospaprika, 0,5-1 deci fehérbor.
1 póréhagyma,5 dkg füstölt házi szalonna,1 nagyobb sárgarépa,20 dkg rizs,
4 főt tojás
1 tejföl,2 tojás,1 deci tej.
Készül:
A savanyakáposztát megpörköljük.
A vöröshagymát apróra vágjuk megfonyasztjuk,majd hozzáadjuk az apróra vágott foghagymát,a darált húst,só,bors pirospaprika és fölöntjük a fehérborral.Megfőzzük.
A szalonnát apró kockákra vágjuk majd zyírjára sütjük,ebben megfonyasztjuk a póréhagymat majd hozzáadjuk a reszelt sárgarépátbeleteszük a megmosott rizst sózzuk és borsozzuk.Picit roppanósra főzzük.Magasfalú tepsiben összerakjuk.
Beletesszük a káposzta felét rákarikázzuk a főt tojást erre a dinsztelt húdt,majd a rizst és végül a maradék káposzta.Összekeverjük a tojást,tejfölt és a tejet majd leöntjük vele.Forró sütőben összerotyogtatjuk.





Нема коментара:

Постави коментар