vanilla

уторак, 16. септембар 2014.

~ Töportyűs maffin ~

A dohány töpörtyűt lent Szerbiában készítik.A zsiradékot és a 2.és3.kategórában lévő húst nagyobb négyzetekre fölszeletelik és 6-7 órát főzik-sütik az üstben.Ezután gézen keresztül leszűrik sózzák és szétrázzák szálasra.Mivel a dohányra hasonlít onnét is ered a neve.


Hozzávalók:
10 dkg kukorica liszt,10 dkg búza liszt,0,5 deci tej,20 dkg aludt tej-tarhó,1 tojás,0,5 deci olaj,1 sütőpor, 7,5 dkg dohány töpörtyű (vagy nagyon apróra vagdalt húsos töpörtyű),7,5 dkg feta sajt,szezámmag.
Készül:
A fetát villával összetörjük.Egy másik tálban összekeverjük a búza lisztet,kukorica lisztet és sütőport. Kikeverjük a tojásokat hozzáadjuk a tarhót,tejet,olajat,sót,fetát és a liszt keverékét.Összekeverjük a töpörtyűvel majd papir kosarakkal bélelt mufin tepsibe öntjük megszórjuk szezámmal és 180 fokos sütőben megsütjük.
A receptet itt találtam.


1 коментар: