vanilla

четвртак, 27. јануар 2011.

Töltött falatok

Töltött falatok

50 dkg darált hús
1 fej vörös hagyma
1 csomag tortalap(ostyalap)
1 tojás
zsemlemorzsa
szezámmag
és fűszer,só,bors.
Minden ostyalapot nedves ruhára teszünk.Kevés olajon megpirítjuk a vöröshagymát hozzáadjuk a darált húst,fűszereket kevés vizet és addig dinszteljük míg el nem párolog a nedvesség.A nedves hajlítható ostyalapot a mintás felén nagyon de nagyon vékonyan megkenyük a húsos masszával(ez a masza elég az összes ostyalapra) fölcsavarjuk rolátnak.(nem tehetünk sok húst bele mert kipotyog).Hűtőbe teszük hogy megkössön és könyebben szelhető legyen.2-3 cm vastagra szeljük tepsibe rakjuk és méjhűtőbe teszük hogy megfagyon.(megcsinálhatjuk pár nappal előbb is) Fagyossan megforgatjuk tojásban és szuzámmagos zsemlemorzsában.Bő olajban pirosra sütjük.
Nagyon finom és mutatós csemege.



3 коментара: