Töltött falatok
50 dkg darált hús
1 fej vörös hagyma
1 csomag tortalap(ostyalap)
1 tojás
zsemlemorzsa
szezámmag
és fűszer,só,bors.
Minden ostyalapot nedves ruhára teszünk.Kevés olajon megpirítjuk a vöröshagymát hozzáadjuk a darált húst,fűszereket kevés vizet és addig dinszteljük míg el nem párolog a nedvesség.A nedves hajlítható ostyalapot a mintás felén nagyon de nagyon vékonyan megkenyük a húsos masszával(ez a masza elég az összes ostyalapra) fölcsavarjuk rolátnak.(nem tehetünk sok húst bele mert kipotyog).Hűtőbe teszük hogy megkössön és könyebben szelhető legyen.2-3 cm vastagra szeljük tepsibe rakjuk és méjhűtőbe teszük hogy megfagyon.(megcsinálhatjuk pár nappal előbb is) Fagyossan megforgatjuk tojásban és szuzámmagos zsemlemorzsában.Bő olajban pirosra sütjük.
Nagyon finom és mutatós csemege.
50 dkg darált hús
1 fej vörös hagyma
1 csomag tortalap(ostyalap)
1 tojás
zsemlemorzsa
szezámmag
és fűszer,só,bors.
Minden ostyalapot nedves ruhára teszünk.Kevés olajon megpirítjuk a vöröshagymát hozzáadjuk a darált húst,fűszereket kevés vizet és addig dinszteljük míg el nem párolog a nedvesség.A nedves hajlítható ostyalapot a mintás felén nagyon de nagyon vékonyan megkenyük a húsos masszával(ez a masza elég az összes ostyalapra) fölcsavarjuk rolátnak.(nem tehetünk sok húst bele mert kipotyog).Hűtőbe teszük hogy megkössön és könyebben szelhető legyen.2-3 cm vastagra szeljük tepsibe rakjuk és méjhűtőbe teszük hogy megfagyon.(megcsinálhatjuk pár nappal előbb is) Fagyossan megforgatjuk tojásban és szuzámmagos zsemlemorzsában.Bő olajban pirosra sütjük.
Nagyon finom és mutatós csemege.
susam = szezám mag
ОдговориИзбришиsok sikert a bloghoz !
csodás ötlet!
ОдговориИзбришиKöszönöm fevi,igen jó ötlet.
ОдговориИзбриши