vanilla

понедељак, 7. фебруар 2011.

Meggyes baklávé



50 dkg rétestészta lap
3 tojás
2 deci tejfel
18 dkg cukor
2 deci olaj
2 tasak vaniliás cukor
20 dkg darált dió
1 tasak sütőpor
cimet
1 kg meggy kompótbol
öntet-szirup
4 deci meggy szörp
25 dkg cukor
Egy tálban összekeverjük a tojást,tejfelt,cukrot,1,5 deci olajat,vaniliás cukrot,darált diót és a cimetet ízlés szerint és jól összekevejük.A tepsit kiolajozzuk és két lapot teszünk bele megkenjük a krémmel rádobálunk meggyet,megint két lapot teszünk rá,és akkor megint krém,meggy,...és addig rakjuk míg el nem használjuk az összes hozzávalókat.A tetejére 2 lap kerül és lekenyük oaljjal.
A baklávét fölkockázuk és 200 fokon megsütjük míg piros nem lessz.
Összekeverjük a meggylevet 25 dkg cukorral és addig főzzük míg hígabb szirupot nem kapunk.Levesszük a tűzröl és hagyjuk kihülni.
A kisült forró baklávét leöntjük a hideg sziruppal.



Нема коментара:

Постави коментар