vanilla

понедељак, 16. мај 2011.

Husis pite


Hozzávalók:
Tészta:
5 tojás
1 pohár joghurt
1/2 pohár olaj
4 pohár liszt
1 sütőpor
ízlés szerint só
Húsos réteg:
40 dkg darált csírke mellehúsa
5 dkg füstölt szalonna
egy kis kocka vaj
1 közepes póréhagyma
1 girízd foghagyma
só,bors,ételízesítő
Öntet:
1 tojás
1 pohár tejföl
3 evőkanál tej
Készül:
A tojásokat különválasztjuk és a fehérjét a sóval kemény habbá verjük.Egyenként hozzáadjuk a sárgáját is,majd a joghurtot,olajat és végül a lisztet amiben elkevertük a sütőport.Kikent 24x 40 cm tepsibe öntjuk és elkészítjük a husit.
A vajon az apróra vágott szalonnát kicsit megpirítjuk,majd hozzáadjuk a póréhagymát dinszteljük.Mikor kész beleteszük a darált húst és fehéredésig pirítjuk.Fűszerezzük,sózuk ás borsozzuk.
A tészta tetején szétszórjuk és leöntjük a tojás,tejföl és tej keverékével.
180 fokon kb.20 percig sütjük.



2 коментара:

  1. Анониман16. мај 2011. 23:46

    Szia!
    Kimaradt a magyar verzióból, hogy meddig sütöd. Bár a másikból lehet következtetni, hogy 180 fokon 20 percig, de gondoltam szólok.
    Anna

    ОдговориИзбриши