vanilla

субота, 18. мај 2013.

Frcokli

Mióta a Drágám semmi édeset nem eszik azóta több sós rágcsálni valót készítek.Szeretjük mindanyian a szezámmagot és minden péksüteményre kerül.Ezek a pálcák pedig tele van vele.


Hozzávalók:
50 dkg liszt,1 sütőpor,180 ml olaj,180 ml fehérbor,1 kiskanál só.
1 tojás,szezámmag,szemes mák.
Készül:
Összegyúrjuk a tésztát a hozzávalókbol majd 2 részre osztju.(könyebb dolgozni kisebb darabbal mind a nagyal).Kinyújtjuk egyiket 3-4 mm vastagra és megkenyjük tojással majd megszórjuk szezámmal.Megfordítjuk a tésztát megkenyük tojással és megszórjuk mákkal.1 cm széles csíkokra vágjuk majd 15 cm hosszúra és megsodorjuk.Zsírpapírral bélelt tepsibe rakjuk és 180 fokos sütőben megsütjük.
Így készítjük el a tészta másik felét is.




2 коментара:

  1. Pravila prije skoro 20 godina i skroz zaboravila. Nisam ih zvala frcokle, zaboravila sam im i ime. Sjećam se da je bilo mnogo zarazno, kad počneše da jedeš ne možeš stati.

    ОдговориИзбриши
    Одговори
    1. I ja sam je jela na nekom decijem rodjendanu jos kao klinka pre 15 i vise godina i mnogo mi se dopala ali tada naravno recept nisam trazila jer me kuvanje nije zanimalo ali sada ga cesto spremam i bas tako nemozes prestati kad krenes da grickas.

      Избриши