vanilla

уторак, 21. мај 2013.

Kozák sapka

Klasszikus sütemény de nagyon szeretem.


Hozzávalók:
Tészta: 8 tojás,35 dkg cukor,25 dkg liszt,8 evőkanál langyos víz,2 evőkanál kakaó,1/2 tasak sütőpor.
Krém:1/2 liter tej,8 evőkanál cukor,3 evőkanál liszt,2 evőkanál étkezési keményítő,25 dkg vaj vagy margarin.
10 dkg főzőcsokoládé,2 evőkanál olaj,kókuszreszelék.
Készül:
Először a krémet főzzük meg hogy legyen ideje meghülni.A cukrot a lisztet és az étkezési keményítőt kikeverjük kevés tejjel (mint a pudingot) majd a maradék tejet fölforralyuk és belefőzzük a kikevert lisztet,addig főzzük míg be nem sűrűsödik.A tűzröl levéve hagyjuk telyesen kihülni néha megkeverjük hogy ne bőrösödjön meg a teteje.Mikor kihült hozzáadjuk a kikevert vajat vagy margarint.
A tésztának a tojásokat kettéválasztjuk majd a fehérjét kemény habbá verjük a cukor felével és csipet sóval.A sárgáját kikeverjük a maradék cukorral majd hozzáadjuk a vizet apránként és a liszt,sütőpor és a kakaó keverékét.Majd finoman összekeverejük a habot a lisztes tojássárgájával.A sütő nagy tepsijét kibélelyük zsírpapírral és belesímítjuk a tésztát.180 fokos sütőben megsütjük.Mikor kisült és kihült levesszük róla a zsírpapírt és kispohárral vagy pogácsa szaggatóval kiszagatjuk majd mindegyiket félbe vágjuk megtöltjük krémmel.Az oldalát is megkenyük krémmel és kókuszreszelékben megforgatjuk.Mikor elkészültünk mindel fölolvasztjuk a csokit az olajjal és mindegyik sütinek a tetejét bevonyuk csokimázzal.





1 коментар: