vanilla

четвртак, 27. јануар 2011.

Töltött falatok

Töltött falatok

50 dkg darált hús
1 fej vörös hagyma
1 csomag tortalap(ostyalap)
1 tojás
zsemlemorzsa
szezámmag
és fűszer,só,bors.
Minden ostyalapot nedves ruhára teszünk.Kevés olajon megpirítjuk a vöröshagymát hozzáadjuk a darált húst,fűszereket kevés vizet és addig dinszteljük míg el nem párolog a nedvesség.A nedves hajlítható ostyalapot a mintás felén nagyon de nagyon vékonyan megkenyük a húsos masszával(ez a masza elég az összes ostyalapra) fölcsavarjuk rolátnak.(nem tehetünk sok húst bele mert kipotyog).Hűtőbe teszük hogy megkössön és könyebben szelhető legyen.2-3 cm vastagra szeljük tepsibe rakjuk és méjhűtőbe teszük hogy megfagyon.(megcsinálhatjuk pár nappal előbb is) Fagyossan megforgatjuk tojásban és szuzámmagos zsemlemorzsában.Bő olajban pirosra sütjük.
Nagyon finom és mutatós csemege.



недеља, 2. јануар 2011.

Narancs és citrom szörp


4 liter víz
0,5 kg cukor
2 tasak citrompótló
1 fagyos narancs vagy citrom
A fagyos narancsot apróra reszeljük a vízbe,hozzáadjuk a többi hozzávalókat,jól összekeverjük és egy éjszakára a hűtőszekrénybe tesszük.A hűtőszekrényben tároljuk míg el nem fogy.

Jaffa kocka



Hozzávalók:
4 tojás,24 e.k.,(evő kanál) cukor,24 e.k. liszt,24 e.k. tej,1 tasak sütőpor,6 e.k. olaj
krém: tészta:
1 fagyasztott narancs,20 dkg cukor,3 e.k. sárgabarack lekvár,csokimáz a tetejére
tészta 2 :
2 tojás,12 e.k.cukor,12 e.k. liszt,12 e.k. tej,1 tasak sütőpor,3 e.k. olaj
A tészta hozzávalóit (külön az első külön a második tésztát készítjük) összeálítjuk.(kikeverjük a tojást a cukorral,majd hozzáadjuk az olajat,tejet és a sütőporos lisztet robotgeppel tovább keverve).Kikent kilisztezett tepsibe öntjük.A második tésztát mikor kisült szétmorzsályuk és hozzéadjuk a krémet.
A lekvárt és a cukrot 2,5 deci vízzel fölforaljuk,majd amikor kihült a szétmorzsált tésztára öntjuk.Hozzáadjuk a lereszelt fagyos narancsot jól összekeverjük és a tésztára kennyük.A tetejére csokimázt teszünk.



субота, 1. јануар 2011.

Rántott vajas fasírt


1 csirkemelle hús ledarálva
1 kisebb fej vöröshagyma
1 csomó zöldségzölgye
1 vastag szelet kenyér (héja nélkül)
2 evő kanál vaj
2 evő kanál tejfel
étel ízesítő
bors
liszt
tojás
zsemlemorzsa
szuzám mag
olaj
A darált mellehúshoz hozzáadjuk a beáztatott (tejbe) kinyomkodott kenyeret apróra vagdalt zöldségzölgyét,hagymát tejfelt, vajat, ételízesítőt és a borsot, jól összekeverjük. Nagyon laza massza lesz de nem kell félni könnyen kezelhető.Megforgatjuk lisztbe tojásba és zsemlemorzsába amit összekevertünk szuzámmaggal, forró olajban sütjük míg piros nem lesz.