vanilla

субота, 1. септембар 2012.

Rotyogtatott palacsinta

Palacsinta nálunk nagyon kapós mindenféle képpen de a gyerekek kedvence a nutelaás és a pudingos, én pedig a rotyogtatotat és a lekvárosat kedvelem.


Hozzávalók:
Palacsinta: 2 tojás,csipet só,3-4 kiskanál cukor,40 dkg liszt,3 deci tej,2,5-3 deci ásványvíz.
Töltelék:50 dkg túró,2-3 tasak vanilíás cukor,cukor ízlés szerint,1 tojás,3 deci házi tejföl,2 vaniliás cukor.
Készül:
A palcsinta tésztához a tojást kikeverjük a cukorral és a csipet sóval majd a liszt és tej hozzáadásával csomómentesre keverjük és az ásványvíz hozzáadásával megfelelő sűrűre higítjuk (az ásványvíz menyisége függ a tojások nagyságátol a lisztöl és attol hogy menyire sűrűre szeretjük).Hagyjuk 20-30 percet hogy ályjon.Majd hozzákeverünk 2-3 evőkanál olajat és forró palacsinta sütőben kisütjük őket.A palacsintát mindig így készítem csak ha köll növelek a menyiségen.
A túrót villával jól áttörjü majd hozzáadjuk a vaniliás cukrot és 1-3 evőkanál tejfölt (ez attol függ hogy milyen száraz a túró) hozzáadjuk cukrot kikeverjük és ha köl még megcukrozzuk majd hozzáadunk egy tojást,jól összekevjük.Aki szereti adhat hozzá még reszelt citrom héját,mazsolát.
Minden palacsintát megkenyünk egy jó evőkanál túró töltelékkel fölcsavarjuk és kikent tepsibe rakjuk egymás mellé.A tejfölt kikeverjük a vaniliás cukorral és 1-2 evőkanál cukorral majd a palacsintákat jól bekenyjük vele és forró sütőben összerotyogtatjuk.



Нема коментара:

Постави коментар