vanilla

понедељак, 24. септембар 2012.

Májas hús

Családi kedvenc,ha valami ünnepség van gyakran ez az eggyik fő fogás.


Hozzávalók:
1 csirke mellehúsa,50 dkg csirkemáj,1/2 száraz kenyér (25 dkg),0,5-0,7 deci tej,1 nagyobb fej vöröshagyma, 1 tojás,só,bors,olaj,1 pohár házi tejföl (ha nincs akkor főzőtejszín).
Készül:
A mellehúst fölszeletelyük,sózzuk és borsozzuk majd pár csepp olajon hirtelen megkapatjuk (csak hogy megfehéredjen).Ekkor egy tányéra tesszük és készítjük a májkrémet.A kenyeret (bár másnapos legyen) darabokra tépjük és hideg tejbe áztatjuk hogy ellepje.
A májat ledarályuk, a vöröshagymát apróra vagdossuk és megfonyasztjuk rátesszük a májat és nagyon lassú tűzön sütjük.Mikor kész sózzuk és borsozzuk és hozzáadjuk a tojást.Hozzáadjuk a kinyomkodott kenyeret.
Minden sült hússzeletet vastagon megkenyünk májjal majd srégan a tepsibe rakjuk és leöntjük tejfölel.
180 fokos sütőben addig sütjük míg be nem issza a tejfölt és pirosodni kezd a teteje.


Нема коментара:

Постави коментар