Ez olyan nagymama féle süti,kedves Zoilo receptje amit ő még 1973.-ban írt át anyukájátol úgy hogy elég régi süti.Én imádom a régi recepteket mint a Váncza van nekem is a nagyimtol egy könyv amiben minden recept úgy van hogy vegyél egy marék lisztet,adjál hozzáa anyi vizet hogy ne legyen nagyon puha na de kemény se...és nem panaszkodtak a pontos mércékre.
Szeretem én a habos-babos sütiket is de ezek a régi hagyományos receptek levesznek lábrol.
Hozzávalók:
Tészta:35 dkg puha liszt,20 dkg vaj,15 dkg cukor,1 tojás,2 tojássárgája,1 citrom reszelt héja,csipet só, 2 vaniliás cukor,2 evőkanál rum,15 dkg darált mandula vagy dió,2 tojásfehérje,
Krém:10 dkg főzőcsokoládé,4 dkg vaj.
Készül:
Kikeverjük a vajat a cukorral és a vaniliás cukorral hozzáadjuk a tojást és a tojások sárgáját,citrom héját,rumot és a lisztet.Jól összegyurjuk és hűtőszekrénybe tesszük bár 1 óra hosszára. A tésztábol cseresznye nagyságú labdákat csinálunk majd megmártjuk a villával összetört tojásfehérjébe majd megforgatjuk a darált mandulában vagy dióban.Zsírpapirral bélelt tepsibe rakjuk és 180 fokos sütőben megsütjük kb.20 perc alatt.Gőz fölött fölolvasztjuk a csokoládét a vajjal majd a kihült labdákat összeragasztjuk.
Szeretem én a habos-babos sütiket is de ezek a régi hagyományos receptek levesznek lábrol.
Hozzávalók:
Tészta:35 dkg puha liszt,20 dkg vaj,15 dkg cukor,1 tojás,2 tojássárgája,1 citrom reszelt héja,csipet só, 2 vaniliás cukor,2 evőkanál rum,15 dkg darált mandula vagy dió,2 tojásfehérje,
Krém:10 dkg főzőcsokoládé,4 dkg vaj.
Készül:
Kikeverjük a vajat a cukorral és a vaniliás cukorral hozzáadjuk a tojást és a tojások sárgáját,citrom héját,rumot és a lisztet.Jól összegyurjuk és hűtőszekrénybe tesszük bár 1 óra hosszára. A tésztábol cseresznye nagyságú labdákat csinálunk majd megmártjuk a villával összetört tojásfehérjébe majd megforgatjuk a darált mandulában vagy dióban.Zsírpapirral bélelt tepsibe rakjuk és 180 fokos sütőben megsütjük kb.20 perc alatt.Gőz fölött fölolvasztjuk a csokoládét a vajjal majd a kihült labdákat összeragasztjuk.
Nagyon finom lehet, guszta! Nagyon tetszik elmentem majd egyszer kipróbálom!
ОдговориИзбришиKöszönöm Éva.Remélem tetszeni fog.
Избришиodlično napravljeno ... genijalan recept.
ОдговориИзбришиHvala Sanja 9.
Избриши