vanilla

среда, 19. септембар 2012.

Citromos tészta

Egy finom leves után akár főétel is lehet de elmegy egy deszertenk is vagy akár vacsorának is.


Hozzávalók:
25 dkg metélt tészta,1 kiskanál só,5 dkg vaj.
Krém: 2 citrom héja,1 citrom leve,3 tojás,10 dkg vaj,15 dkg cukor,2 vaniliás cukor,5 dl tejföl.
Készül:
A széles metéltet bő olajos víben 3/4 (roppanósra) főzzük.Leszűrjük a vajjal összekeverjük és félre tesszük egy keverőtálba.A citromok héját (de csak a sárga részét) lereszelyük,az egyik citrom levét kicsavarjuk.A tojásokat kettéválasztjuk a fehérjét kemény habbá verjük az 5 dkg cukorral.A tojássárgáját habosra kevrjük a maradék 10 dkg cukorral,vaniliás cukorral,vajjal majd hozzáadjuk a tejfölt és a citrom levét és héját.Összekeverjük a metéltel és óvatosan beleforgatjuk a keményre vert habot is.Kikent zsemlemorzsával meghintett kerámia tálban egyenletesen eligazítjuk és 180 fokos sütőben 40-45 perc alat megsütjük.
 A recept innen.


















Нема коментара:

Постави коментар