vanilla

среда, 12. септембар 2012.

Légó földiepres torta

Ez volt a kisfiam szülnapi tortája még februárban.Nagyon tetszett neki és a gyerekek is a szülinapon nagyon elvoltak a tortával.Az ő kivánsága az volt hogy földiepres torta legyen,a dekoráció meg az én óhajom volt mivel nagyon szert légózni és elvolt ragadtatva vele.


Hozzávalók:
Tészta:3x5 tojásos piskóta.
1.Krém:30 dkg fagyasztott földieper,2 deci víz,3 evőkanál cukor,1 földiepres puding.
2.Krém:1 liter tej,3 tejszínizű pudingpor,10 evőkanál cukor,25 dkg vaj,10 dkg vagdalt fehér csoki,2,5 deci tejszín.
Készül:
3x5 tojásos piskótát sütünk.Mindég így készítem a piskotát mint ennél a tortánál is.
Az 1.Krémhez a földiepret a vizzel és a cukorral fölforyuk majd a pudingot pici vízzel kikevere belefőzzük.Mind a 3 piskótalapot meglocsolyuk1-1 deci tejjel.A forró földiepres krémet 2 lapon egyenletesen elosztjuk és szétkenyjük rajta.
A 2.Krémhez az 1 liter tejben megfőzzük a pudingport a cukorral majd hagyjuk kihülni.A hideg krémhez hozzáadjuk a habosra kevert vajat.A tejszínt kemény habbá verjük.
Az első füldiepres lapra rákenyjük a tejszines krém felét magszórjuk vagdalt csokival majd a tejszín felét úgyszintén rákenyjük.Erre a másik földiepres lap és a maradék krémek.A tetejére a harmadik lap kerül.
A dekoráció fondanbol van.Egy síma fehér fondannal van bevonva az egész torta,majd a színessekböl 3x3 és 3x6 cm kockákat vágtam amit vizes ecsettel egyesével ragsztgattam rá.A "pötyök" a kockán pedig szívószíllal lyugatva és úgyszintén egyesével ragasztva rá.
Ez a második fondanos tortám és megvoltam vele elégedve nem profi de az a lényeg hogy az ünnepeltnek nagyon tetszett.




Нема коментара:

Постави коментар