vanilla

среда, 4. април 2012.

Csoko-moko torta


Ez a torta is még a január elejei Szlavánkra készült meg még 9 fajta süti is amiböl eddig 1 írtam föl a bloggra...na de hamarosan meglesznek.Ami késik az nem múlik.
A torta megragadott mert szaftos és relatívan gyorsan megvan,mivel nem köll a krémet főzni a lapokat pedig meglocsoljuk hideg tejjel így gyorsan kihül.
Ha mág valaki nem tud mit sütni husvétra hát tessék nem nehéz torta.


Hozzávalók:
Tészta: 12 tojás,12 evőkanál cukor,12 evőkanál liszt,12 evőkanál darált dió (mogyoró vagy mandula is lehet), 3 tasak sütőpor.Ebböl 3 lap lesz.
Öntet:7,5 deci bolti csokis tej
1.Krém:8 deci (2 nagyobb vagy 4 kisebb) tejföl,25 dkg porcukor,30 dkg darált plazma keksz (lehet bármilyen darált keksz de nekem ez a legfinomabb)
2.Krém:20+30 dkg tejszínhabpor,2+3 deci tej vagy szénsavas víz.
Készül:
4 tojásfehérjét kemény habbá verünk 4 evőkanál cukorral,majd egyesével hozzáadunk 4 tojássárgáját,4 evőkanál lisztet,1 sütőport és 4 evőkanál diót.Zsírpapírral bélelt tepsibe öntjük és 180 fokon megsütjük.
Még 2 lapot így sütünk ki.
Mikor megsült leveszük róla a papírt és meglocsoljuk 2,5 deci csokis tejjel (én eleve 3x2,5 decis tejeket vásároltam így nem kölött méregetnem)
A többi 2 lapot is így lelocsoljuk.
A tejfelt összekeverjük a porcukorral és a plazma kekszel.
A 20 dkg tejszínhabport fölverjük a 2 deci tejjel kemény habbá.
Mikor kihültek a lapok (nem kell sokat várni) az első lapra ráteszük a tejfölös krém 1/3 erre a fölvert tejszinnek is 1/3 majd befedjük a második lappal,második 1/3 krémek,majd a harmadik lap és a harmadik 1/3 krémek.
Fölverjük a megmaradt 30 dkg tejszínport a 3 deci tejjel,kettéválasztjuk az egyik fele marad fehér a másikat ételfestékkel sárgára festjük és a fehérrel bevonyuk a tortát tortát a sárgával pedig díszítjük.A zsírpapírra rárajzolunk hópelyheket csillagokat megfordítjuk a papírt és a vonalak mentén az olvasztott fehér csokival rajzolunk (10 dkg fehér csokit fölolvsztjuk és zacskóba töltjük pici lyukat vágunk az egyik sarkán), hideg helyre tesszük hogy megkeményedjen mikor kemény akkor a tortába szurkályjuk.



Нема коментара:

Постави коментар