vanilla

четвртак, 19. април 2012.

Francia fánk

Nagyon finom nekünk bevált.
 

Hozzávalók:
Tészta:30 dkg liszt,18,5 dkg vaj,evőkanál cukor,5 deci víz,1 evőkanál vanilia kivonat,1/2 citrom reszelt héja,6 tojás,olaj.
Máz:15 dkg porcukor,1 kiskanál vanilia kivonat,5 evőkanál teszín.
Készül:
Egy lábosba öntjjük a vizet,cukrot és a vajat majd fölforraljuk.Hozzáadjuk a lisztet és addig főzzük míg el nem vállik az edény falátol és az alyán fehér lerakódás lesz.A tésztát kihűtjük.A hideg tésztához robotgéppel állandóan kevrve egyessével hozzáadjuk a tojásokat.Hozzáadjuk a vanilia kivonatot és a citrom héját is.Zsírpapírbol négyzeteket vágunk 10x10 cm (a receptben 20 írt de nekem 50 lett belőle mert kisebb a habcsövem így vékonyabbak lettek valójában tulumba nyomóval kellett volna).A torta díszítőt megtöltjük és a csavart végü csővel minden papír négyzetre kört nyomunk.
Megmelegítjük az olajat (mint a klasszikus fánknak) és a papírral együtt a forró olajba tesszük.Majd 20-30 másodperc múlva húscsipesszel kihúzzuk a papírt és mind a két oldalát megsütjük.Szalvétára szedjük.Majd mikor lecsorgott a fölösleges olaj megkenyük a mázzal amit összekevertünk.








1 коментар: