vanilla

уторак, 3. април 2012.

Sajtos csiga pogácsa

Nagyon finom alig tudtuk kivárni míg meghül.Így is már mikor langyos volt széttéptük.


Hozzávalók:
Tészta:1 élesztő,3 deci víz,2 kiskanál cukor,1-1,5 kiskanál só,60 dkg liszt,3 evőkanál tejpor,10 dkg zsír.
Töltelék:8 dkg tömlős sajt (ha jöl tudom így hívják bélben van mint a pástétom kenhető sajt),12,5 dkg gauda reszelt sajt,2 áromszög alakú sajt,2 tojássárgája,10 dkg vaj,1 kiskanál só.
1 tojás,kevés sajt a tetejére.
Készül:
A langyos vízben föloldjuk a cukrot és a sót.Felfutatjuk benne az élesztőt.Hozzáadjuk a tejport,zsírt és a lisztet.Jól kidolgozzuk és hűtőszekrényben egy éjszakát pihentetjük (öntapadós fóliával letakarva hogy ne képződjön kéreg rajta).
Reggel átgyúrjuk majd 15-20 percet pihentetjük.A krémhez a sajtokat összekeverjük a tojássárgájával  a vajjalés a sóval.Letépünk belőle egy darabot amit téglalappá nyújtunk és megkenyünk 2 evőkanál krémmel.Átlósan kettévágjuk.Az egyiket felcsavarjuk a szélesebb felétöl kezdve a másikat is a szélesebb résztöl kezdve rátekerjük.Az így kapott rózsát kapcsos tortaformába helyezzük aminek az alyát zsírpapírral béleltünk.
A maradék tésztát kinyújtjuk és megkenyük a töltelékkel.Fölcsavarjuk majd 15 darabra földaraboljuk.
A tésztarózsa köré rakjuk.Hagyjuk 15 percet pihenni.Megkenyük tojással és szórunk rá reszelt sajtot.Előre melegített 180 fokos sütőben szép pirosra sütjük (tűpróba,ha szükséges letakrhatjuk félidőben alufóliával).
Nagyon finom illatos és a sajtoktol pedig Istenien finom.


2 коментара: