Finom kis gusztusos pogácsák.
Hozzávalók:
7 dkg vaj,50 dkg liszt,1 kiskanál só,1 deci tej,1 kiskanál cukor,4 dkg élesztő,5 dkg mák (nem darált hanem szemes mák),15 dkg kajmak (akinek nincs tejföl),1 tojás+1 tojás a lekenyéshez.
Készül:
A deci tejben fölfutatjuk az élesztőt a cukorral.A vajat eldörzsölyük a lisztel és megsózzuk. Hozzáadjuk a fölfutatott élesztőt,kajmakot,mákot és a tojást.Összegyúrjuk (elég porhanyós),30 percet pihentetjük.Kinyújtjuk 1 újnyi vastagra majd kis pálinkáspohárral (max.3 cm átmérőjű legyen) kiszagatjuk.Megkenyjük tojással és 15-20 perc pihenés után pirosra sütjük.
Hozzávalók:
7 dkg vaj,50 dkg liszt,1 kiskanál só,1 deci tej,1 kiskanál cukor,4 dkg élesztő,5 dkg mák (nem darált hanem szemes mák),15 dkg kajmak (akinek nincs tejföl),1 tojás+1 tojás a lekenyéshez.
Készül:
A deci tejben fölfutatjuk az élesztőt a cukorral.A vajat eldörzsölyük a lisztel és megsózzuk. Hozzáadjuk a fölfutatott élesztőt,kajmakot,mákot és a tojást.Összegyúrjuk (elég porhanyós),30 percet pihentetjük.Kinyújtjuk 1 újnyi vastagra majd kis pálinkáspohárral (max.3 cm átmérőjű legyen) kiszagatjuk.Megkenyjük tojással és 15-20 perc pihenés után pirosra sütjük.
Нема коментара:
Постави коментар