Finom mutatós főétel.
Hozzávalók:
1 60-70 dkg csirkemel,1 póréhagyma,2 sárgarépa,1 zöldség,1 paprika,1 marék borsó,1 liter alaplé,1-2 deci fehérbor,bors,2,5 deci tejszín
Pogácsa:
30 dkg liszt,1 sütőpor,1/2 kiskanál szódabikarbóna,1/2 kiskanál só,zöldségzöldje,bors,8 dkg vaj,kb.175 ml tej.
Készül:
A póréhagymát fölkarikázzuk kevés olajon megfonyasztjuk,hozzáadunk egy kocka vajat a fölkarikázott sárgarépát,zöldséget,az apróra vagdalt paprikát és a borsót.Fölkockázzuk a húst és beletesszük. Fölöntjük alaplével és 30-40 percet rotyogtassuk,beleöntjük a tejszínt.Bekapcsolyuk a sütőt 180 fokra.
A pogácsához összekeverjük a lisztet a szódabikarbónával és a sütőporral.Összemorzsályuk a vajjal hozzáadjuk az apróra vágott petrezselymet borsot,majd a langyos tej adagolásával lágyabb rugalmas tésztát kapjunk.Kinyújtjuk 1-1,5 cm vastagra és fánk szaggatóval kiszaggatjuk.
A húst a kerámia tálba öntjük a tetejére srégan rakjuk a pogácsákat és a sütőben pirosra sütjük.
Salátával tálalyuk.
Hozzávalók:
1 60-70 dkg csirkemel,1 póréhagyma,2 sárgarépa,1 zöldség,1 paprika,1 marék borsó,1 liter alaplé,1-2 deci fehérbor,bors,2,5 deci tejszín
Pogácsa:
30 dkg liszt,1 sütőpor,1/2 kiskanál szódabikarbóna,1/2 kiskanál só,zöldségzöldje,bors,8 dkg vaj,kb.175 ml tej.
Készül:
A póréhagymát fölkarikázzuk kevés olajon megfonyasztjuk,hozzáadunk egy kocka vajat a fölkarikázott sárgarépát,zöldséget,az apróra vagdalt paprikát és a borsót.Fölkockázzuk a húst és beletesszük. Fölöntjük alaplével és 30-40 percet rotyogtassuk,beleöntjük a tejszínt.Bekapcsolyuk a sütőt 180 fokra.
A pogácsához összekeverjük a lisztet a szódabikarbónával és a sütőporral.Összemorzsályuk a vajjal hozzáadjuk az apróra vágott petrezselymet borsot,majd a langyos tej adagolásával lágyabb rugalmas tésztát kapjunk.Kinyújtjuk 1-1,5 cm vastagra és fánk szaggatóval kiszaggatjuk.
A húst a kerámia tálba öntjük a tetejére srégan rakjuk a pogácsákat és a sütőben pirosra sütjük.
Salátával tálalyuk.
Ovo super izgleda, totalno maštovito! <3
ОдговориИзбришиTo je ko nekakav ragu/ajngemahtec po principu pastirske pite, samo umjesto pirea idu pogačice. Oduševljena sam idejom, i sve mi se čini da ću varirat na temu. Odlično!!!
Drago mi je da vam se dopada.
ИзбришиWow I like it,I am hungry..lol.
ОдговориИзбришиfrom INDONESIA with smile.
Thank you.
Избриши