vanilla

субота, 15. септембар 2012.

Sonkás tormás csiga

Ez olyan husvéti maradék újrahasznosítása de el lehet bármikor készíteni.


Hozzávalók:
Tészta:4 dkg élesztő,50-55 dkg liszt,1 deci langyos tej,2 deci tejföl,1 evőkanál zsír,1 kiskanál cukor,2 kiskanál só.Lekenyni:1 tojás,szezámmag.
Töltelék:2 deci tejföl,3-4 evőkanál torma (kész eltett torma),3-4 főt tojás,30 dkg sonka,2 darab újhagyma.
Készül:
A langyos tejben föloldjuk a cukrot és fölfutatjuk benne az élesztőt.Hozzáadjuk a zsírt,tejfölt,lisztet és a sót.Jól összegyúrjuk és meleg helyen diplájára kelesztjük.Mikor megkelt fél centi vastagra kinyújtjuk és megkenjük a tejföl és torma keverékével majd megszórjuk vékonyra vagdosott sonkával,újhagymával és fölkarikázott tojással.Fölcsavarjuk tekercsnek majd azt csigának.Hagyjuk pihenni 15-20 percet zsírpapirral bélelt tepsiben addig a sütő is bemelegszik 180 fokra.Lekenyjük tojással és megszórjuk szezámmaggal majd szép pirosra sütjük.






2 коментара: