vanilla

уторак, 23. август 2011.

Főt kifli

Imádom a kőt tésztákat minden félét de a kiflik...lehet azért mert nálam soha két egyforma kiflit nem lehet találni mivel nem tudok szép kifliket csinálni na de ezek a kiflik levettek lábrol.Könnyen kézíthetők és Istenien finomak.


 Hozzávalók:
3 decit tej vagy víz (de lehet mindkető keveréke)
60 ml olaj vagy vaj
1 élesztő
1 kiskanál cukor
2 kiskanál só
60 dkg liszt.
Készül:
A langyos tejbe beleteszem a cukrot és a sót majd felfutatom benne az élesztőt..Hozzáadom az olajat majd lassan a lisztet is.Jól bedagasztom mig nem lesz szép fényes és elválik az edény falátol.Meleg hejen kelesztem kb.45 percig.Ekkor 12 egyenlő részre osztom majd mindegyiket kinyújtom mélytányér nagyságúra és kb 3-5 mm vastagra.Szorosan föltekerem és letakarom maj ujra 30 percet kelesztem.Ekkor egy nagy lábasban 3-4 liter vizet teszek beleteszek 1 kiskanál cukrot és minden kiflit lukacsos szűrőkanálal beleteszek 5 másodpercre lenyomom a víz alá és zsírpapírral bélelt tepsibe rakom,majd előmelegített 180 fokos sütőben 15-20 percet sütöm szép pirosra.Nem kell megkenyni tojással a cukortol szép színt kap és Istenien finom ropogós lesz.

         

петак, 19. август 2011.

Gombával rántott husi



1 csírkemele fölszeletelve
kb. 20-30 dkg gomba
1 tojás
zsemlemorzsa
szezámmag
só,bors,ételízesítő
Az 1 tojáshoz a nagylukú reszelőn anyi gombát reszelek hogy egy sűrű pépet kapjak.A hússzeleteket  megfűszerezem,lisztbe és a gombás pépbe mártom majd finoman a szezámmagos zsemlemorzsába teszem,megforgatom és forró olajban kisütöm. Kicsit nehezebb megforgatni a zsemlemorzsában de nem szörnyű.





уторак, 2. август 2011.

Gyümölcsös vagy salátás tál

Ezt az ötletet itt találtam.Ott gyümölcsel csinálták és fagyis vagy pedig gyümölcsös tálnak használják.Én meg salátásnak csináltam meg.Nagyon mutatós.Csinálhatjuk virágokkal is.Kinek mi jut az eszébe.Egy nagyobb tál széleit kirakjuk a gyümölcsel vagy zöldségfélével egy kisebb tálat a közepébe teszünk a két tál közé vizet öntünk és 24 órára lefagyasztjuk.Másnap meglocsoljuk egy kis vizzel és kiszedjük a tálat belőle és kívül is megvizezzük és könnyen lejön róla.Mutatós nem?