vanilla

среда, 29. фебруар 2012.

Búzadarás-burgonyás-sajtos kifli

Ez úgy kezdődött hogy maradt ebédrö burgonyapüré,sajnáltam a kukába dobni és eszembe jutott hogy már elvolt mentve ez a recept na és akkor most eljött az ideje kipróbálni.
Nem klasszikus kifli alakja van s nem megy bele liszt sem.
Nekünk nagyon ízlett.


Hozzávalók:
40 dkg burgonyapüré,45 dkg búzadara,1 deci langyos víz,1 kiskanál szárított élesztő,1 kiskanál köménymag,40 dkg sajt,1 kiskanál só.
Készül:
A burgonyapüréhez hozzáadunk 40 dkg búzadarát,a langyos vízben feloldott élesztőt,sót és a köménymagot.
Hagyjuk megkelni 15-30percet.A maradék buzadarát szétszórjuk (liszt helyett) az asztalon majd ráborítjuk a tésztát és átgyúrjuk.A sajtot lereszeljük.Olajos kézzel diónyi darabokat tépunk le belőle,kis kolbászformákat csinálunk,kb.1 cm vastag legyen.Majd a reszelt sajtban megforgatjuk hogy jól ráragadjon.
Zsírpapirral bélelt tepsibe rakjuk majd 200 fokra melegítjük a sütőt.Addig a kiflik is megkelnek.Kb.15 percet sütjük hogy szép piros legyen.






2 коментара:

  1. Nagyon finom lehet, guszta! Ebből jó sok lett ugye? Jól tetted hogy nem pocsékoltál !

    ОдговориИзбриши
  2. Igen lett belőle bőven.Nekem van egy nagyon nagy tepsim az és attól egy kicsivel kisebb a másik mind kettő tele volt.

    ОдговориИзбриши