vanilla

четвртак, 21. март 2013.

Ajmokac

Ez egy régi ojan nagymama idejéböl való finom étel.Nem ettem edig még soha és itt volt az ideje megkóstolni.Mivel nem vagyok egy főthús rajongó de azért a húslevesben lévő hússal valimt kezdeni köl és abbol készült ez is.Fokhagyma imádóknak való.


Hozzávalók:
2  egész főt csírke comb,5 gerezd fokhagyma,2 evőkanál liszt,2 evőkanál vaj,só,bors,2-3 evőkanál citromlé,petrezselyem zöldje.
Készül:
A levesben megfőt csírkecombokat kicsontozzuk és szálakra tépkedjük.A vajon megpirítjuk a lisztet de hogy fehér maradjon.Hozzáadunk 3 gerezd apróra vagdalt fokhagymát és még pár masodpercet pirítjuk.Fölöntjük levessel állandóan kevergetve közepes tűznél és kellő sűrűre főzzük.Olyan sűrű köll hogy legyen hogy villával bírjuk enni.(kicsit sűrűbb mint egy szósz).Mikor kellő sűrű lett hozzáadjuk a széttépkedett húst,sózzuk,borsozuk hozzáadjuk a citrom levét és a maradék apróra vagdalt fokhagymát.Leveszük a tűzröl és tálalyuk.
Köretnek lehet burgyonya püré,vagy csak főt burgonya,de én csak így magában szeretem legjobban.




1 коментар:

  1. A főtt hús nálunk sem nagyon szokott fogyni, ez nagyon jó ötlet a felhasználására! :)

    ОдговориИзбриши