vanilla

среда, 22. јануар 2014.

Mákos bukta

Kaptam egy nekem új fűszert mahlep a neve és kelt tésztákban használyák.Ezeket a finom mákos buktákat sütöttem.Míg sült az egész házban finom illat volt.


Hozzávalók:
2,5 deci tej,1 kiskanál cukor,2 dkg élesztő,3,5 dkg szemes (nem darált) mák,7 dkg zsír,10 dkg cukor,2 vaníliás cukor,1/2 kiskanál só,50-55 dkg liszt,1/2 kiskanál mahlep,10 dkg tejes csoki.
Készül:
A langyos tejben föloldjuk az 1 kiskanál cukrot majd hozzáadjuk az élesztőt.A dagasztó tálban összekeverjük a lisztet,cukrot,sót,mahlepot,mákot,zsírt és a fölfutatott élesztőt.Jól bedagasztjuk majd meleg helyen hagyjuk hogy duplájára megkelyen kb.1 órát.Mikor megkelt 1 cm vastagra kinyújtjuk és 10x10 cm négyzetekre fölvagdossuk.Minden négyzet közepére egy kocka csokit teszünk majd golyót formálunk belőle. Kikent kerek kerámia sütőbe rakjuk,megkenyük tojással majd 180 fokos sütőben szép pirosra sütjük.Ha hamar pirülni kezdene teszünk rá alufóliát.


4 коментара:

  1. Sosem hallottam még róla, most rákerestem, és megtudtam, hogy ez a cseresznyemag belsejében található, pici keserű mag. Biztosan finom illatot és ízt ad a kelt tésztának, nagyon guszta lett a buktád! :)

    ОдговориИзбриши
  2. Én a legtöbb süteménybe szemesen rakom a mákot, szeretem, ha roppan a fogam alatt. Ezt is nagyon szeretném, úgy érzem :)

    ОдговориИзбриши