vanilla

уторак, 12. фебруар 2013.

Bírkatarhós palacsinta

Szeretem a palacsintát de nem mindég a klaszikus,cimetes cukros,kakós,pudingos,túrós rotyogtatott...Ezt a palacsintát a mama készítette nekünk nagyon szerettük de mostanában ritkán szoktam ilyet sütni és annyira jól esett.
Nem pontos recept mivel nem mértem semmit.


Hozzávalók:
15-20 palacsinta,4 deci birkatarhó,2 vaníliás cukor,cukor.
Készül:
A birkatarhót összekeverjük a vaniliás cukorral és cukorral ízlés szerint.Egy kerámia sütőt vagy tűzáló tálat kikenyünk olajjal majd rétegezzük mint a tortát 1 palacsinta 1-2 evőkanál tarhó,1 palacsinta 1-2 evőkanál tarhó...és így amíg el nem fogy a tetejét megkenyük birkatarhóval majd fóró sütőben összerotyogtatjuk.



7 коментара:

  1. Ovčije kiselo mi je nemoguće nabavitii, da li bi ga mogla zamjeniti kisela pavlaka?
    IZ naslova sam pomislila da je neko slano jelo.

    ОдговориИзбриши
    Одговори
    1. Da znam da zvuci vise kao slano jelo.
      Moze i kisela pavlaka ali bice malo drugaciji ukus.

      Избриши
  2. Bírkatejböl tarhó,nálunk így mondják.Lehet hogy aludtej ha így többet jelent.

    ОдговориИзбриши
  3. Nem, nem aludttej. Az aludttej nyers tejből készül. Meleg helyen kell hagyni a tejet és az megalszik. A tarhóhoz juhtejet, vagy juh és tehéntej tetszőleges keverékét használják (esetleg forralással kissé besűrített tehéntejet), ezt felforralják, majd kézmelegre hűtik, és 1 pohár tejhez 1 púpos tarhómagot kevernek, majd a tejes edényeket jól bebugyolálják és néhány óra múlva (meleg környezetben kevesebb, hűvösben több idő kell az alvadáshoz) kész is a tarhó. A tarhómag pedig az előző tarhóból félretett kisebb mennyiség. A tarhó tehát nem aludttej de nem is jogurt (joghurt), hanem sűrű, selymes, és amikor még friss nem savanyú,

    ОдговориИзбриши
  4. Elnézést a kihagyásért. Tehát: 1 pohár tejhez 1 púpos teáskanál tarhómagot kevernek.

    ОдговориИзбриши