Na mostmár volt sok édesség egymás után a bloggon jöhet egy kis sós is.Finom kis pogácsák amiben még az is jó hogy nem kell kerekre szaggatni így nincs leeső rész a tésztábol.
Hozzávalók:
60 dkg liszt,2 dkg élesztő,2,5 deci tej,1 deci olaj,só,1 kiskanál cukor,12,5 dkg margarin,12,5 dkg túró,2 tojás,szezámmag.
Készül:
A langyos tejben föloldjuk a cukrot és fölfutatjuk benne az élesztőt.A tálban beletesszük a liszt felét hozzáadjuk a fölfutatott élesztőt,olajat,és a sót.Összegyúrjuk majd fokozatossan hozzáadjuk a maradék lisztet is.Jól bedagasztjuk majd meleg helyen hagyuk duplájára kelni.
Kikeverjük a szobahőmérsékletű margarint,a túrót és 1 tojást.
A megkelt tésztát 5 részre osztjuk.Mindegyik tészta gombócot kinyújtunk nagy tányér nagyságúra és megkenyük a kikevert túró keverékkel és egymásra rakjuk a fölsőt nem kenyük meg.Hagyuk 20 percet pihenni.Mikor a tészta megkelt kinyújtjuk 1 cm vastagra és kockákra fölszeletelyük.Zsírpapírral bélelt tepsibe rakjuk megkenyük tojással és megszórjuk szezámmaggal,majd 180 fokon pirosra sütjük.
60 dkg liszt,2 dkg élesztő,2,5 deci tej,1 deci olaj,só,1 kiskanál cukor,12,5 dkg margarin,12,5 dkg túró,2 tojás,szezámmag.
Készül:
A langyos tejben föloldjuk a cukrot és fölfutatjuk benne az élesztőt.A tálban beletesszük a liszt felét hozzáadjuk a fölfutatott élesztőt,olajat,és a sót.Összegyúrjuk majd fokozatossan hozzáadjuk a maradék lisztet is.Jól bedagasztjuk majd meleg helyen hagyuk duplájára kelni.
Kikeverjük a szobahőmérsékletű margarint,a túrót és 1 tojást.
A megkelt tésztát 5 részre osztjuk.Mindegyik tészta gombócot kinyújtunk nagy tányér nagyságúra és megkenyük a kikevert túró keverékkel és egymásra rakjuk a fölsőt nem kenyük meg.Hagyuk 20 percet pihenni.Mikor a tészta megkelt kinyújtjuk 1 cm vastagra és kockákra fölszeletelyük.Zsírpapírral bélelt tepsibe rakjuk megkenyük tojással és megszórjuk szezámmaggal,majd 180 fokon pirosra sütjük.
Izgledaju fantastično, kao iz prave pekare...
ОдговориИзбриши