És elértünk az utolsó süteményig a tálcán.Szeretem a bajadéra féle kalácsokat.Ebben az a jó benne hogy nem kell sütni és van benne tejpor mert én nagyon szeretem a tejport.
És a sok édesség után mostmár jöhet valami sós recept is majd :)
Hozzávalók:
1.rész:25 dkg porcukor,40 dkg darált keksz,12,5 dkg vaj,1 citrom leve,1 deci tej.
2.rész: 10 dkg csokoládé,4 evőkanál olaj.
3.rész: 40 dkg cukor,1 deci víz,15 dkg vaj,25 dkg tejpor.
Készül:
Az 1.részhez a vajat a porcukorral kikeverjük,hozzáadjuk a darált kekszet,citrom levet és a tejet jól összekeverjük majd egy tálcára tesszük és 1 cm vastagra nyomkodjuk.
Fölolvasztjuk a csokit az olajjal és ráöntjük a keksz lapra majd hűtőbe tesszük hogy megkössön.
A harmadik részhez a cukrot és a vizet 7 percig lassú tűzön forralyuk.A tűzröl levéve hozzáadjuk a vajat kevergetjük míg el nem olvad majd hozzáadjuk a tejport és robotgéppel kikeverjük majd a megkötött csokoládéra öntjük.
Hűtőszekrényben hagyjuk hogy megkössön.
Nekem volt egy pehhem hogy tejpor helyett valami tejporhelyetesítőtt vettem (nem is tudtam hogy létezik ilyen) és a tejporos rétegem folyós volt de van egy pici kerámia tálam amibe mindjárt belegyömöszöltem és abban kötött meg.
És a sok édesség után mostmár jöhet valami sós recept is majd :)
Hozzávalók:
1.rész:25 dkg porcukor,40 dkg darált keksz,12,5 dkg vaj,1 citrom leve,1 deci tej.
2.rész: 10 dkg csokoládé,4 evőkanál olaj.
3.rész: 40 dkg cukor,1 deci víz,15 dkg vaj,25 dkg tejpor.
Készül:
Az 1.részhez a vajat a porcukorral kikeverjük,hozzáadjuk a darált kekszet,citrom levet és a tejet jól összekeverjük majd egy tálcára tesszük és 1 cm vastagra nyomkodjuk.
Fölolvasztjuk a csokit az olajjal és ráöntjük a keksz lapra majd hűtőbe tesszük hogy megkössön.
A harmadik részhez a cukrot és a vizet 7 percig lassú tűzön forralyuk.A tűzröl levéve hozzáadjuk a vajat kevergetjük míg el nem olvad majd hozzáadjuk a tejport és robotgéppel kikeverjük majd a megkötött csokoládéra öntjük.
Hűtőszekrényben hagyjuk hogy megkössön.
Nekem volt egy pehhem hogy tejpor helyett valami tejporhelyetesítőtt vettem (nem is tudtam hogy létezik ilyen) és a tejporos rétegem folyós volt de van egy pici kerámia tálam amibe mindjárt belegyömöszöltem és abban kötött meg.
Akkor,most még kíváncsibban várom a sósakat, ugyanis, az édesek közül sem ismertem egyiket sem! Ez is nagyon jó :)
ОдговориИзбришиUh baš je zanimljiva ova bajadera, trodelna i dekorativna a verujem i da je ukusna!
ОдговориИзбришиNagyon finomnak tűnik, és az is tetszik, hogy nem kell sütni. :) Az egész süti olyan szép magas, nem is hittem volna, hogy az alsó réteget csak 1 centisre kell hagyni! :)
ОдговориИзбриши