Ahogy a multkori bejegyzésnél írtam megyünk sorban a sütikkel ahogy a tálcán álltak.A most következő fehér isler nekem nagyon megtetszett.Kis mutatós sütike.
Hozzávalók:
Tészta:30 dkg liszt,18 dkg vaj,10 dkg cukor,2 tojássárgája,narancs reszelt héja.
Krém (ganache):2,1 deci tejszín,20 dkg fehér csokoládé,6 dkg vaj,1 evőkanál narancs narancs kivonat.
Porcukor.
Készül:
A tészta hozzávalóit összegyúrjuk (én nem tetem bele narancshéját) és 30 percre hűtőszekrénybe tesszük.
A krémhez fölolvasztjuk a vajat a tejszínnel majd az apróra vagdalt csokoládéra öntjük jól összekeverjük míg a csokoládé elnem olvad,majd a hűtőszekrénybe tesszük hogy meghülyön néha megkeverjük.
A tésztát 0,5 cm vastagra kinyújtjuk és kerek szagatóval kiszagatjuk majd zsírpapírral bélelt tepsibe rakjuk és 180 fokon világosra sütjük.
Mikor meghültek a korongok tortadíszitőbe töltjük a krémet és minden másodikra rányomunk belőle majd rátesszük a másikat és a tetejére is nyomunk egy kicsit dekorációnak.Megszórjuk porcukorral és hagyjuk másnapig hogy megpuhulyon.
Bas su prelepi!
ОдговориИзбришиHvala Vera.
ИзбришиHúú, ha így fojtatod,lassan már nyitnom kell egy "Daniella" mappát az isteni receptjeidnek! ja, és valóban, nagyon mutatósak :)
ОдговориИзбришиKöszönöm Márti,örülök hogy tetszik.
ИзбришиJako su lepi...
ОдговориИзбриши