vanilla

недеља, 13. јануар 2013.

Fehér isler

Ahogy a multkori bejegyzésnél írtam megyünk sorban a sütikkel ahogy a tálcán álltak.A most következő fehér isler nekem nagyon megtetszett.Kis mutatós sütike.


Hozzávalók:
Tészta:30 dkg liszt,18 dkg vaj,10 dkg cukor,2 tojássárgája,narancs reszelt héja.
Krém (ganache):2,1 deci tejszín,20 dkg fehér csokoládé,6 dkg vaj,1 evőkanál narancs narancs kivonat.
Porcukor.
Készül:
A tészta hozzávalóit összegyúrjuk (én nem tetem bele narancshéját) és 30 percre hűtőszekrénybe tesszük.
A krémhez fölolvasztjuk a vajat a tejszínnel majd az apróra vagdalt csokoládéra öntjük jól összekeverjük míg a csokoládé elnem olvad,majd a hűtőszekrénybe tesszük hogy meghülyön néha megkeverjük.
A tésztát 0,5 cm vastagra kinyújtjuk és kerek szagatóval kiszagatjuk majd zsírpapírral bélelt tepsibe rakjuk és 180 fokon világosra sütjük.
Mikor meghültek a korongok tortadíszitőbe töltjük a krémet és minden másodikra rányomunk belőle majd rátesszük a másikat és a tetejére is nyomunk egy kicsit dekorációnak.Megszórjuk porcukorral és hagyjuk másnapig hogy megpuhulyon.



5 коментара: