Elértünk az utolsó előtti recepthez is a tálcárol.Ez nem is recept inkább csak ötlet de nagyon jó mivel régebben nem tudtam mit kezdeni a sütemény szélével-végeivel.Nekem a kedvenc süteményem egyike.Erre a süteményre szoktam mondani hogy nemadom a receptet ez családi titok :)
Mikor minden kalácsot befejeztem lekenytem csokimázzal...és már csak szeletelni kell akkor körülvágtam mert persze a szélei nem szépek és az összes kalács végeket egy tálba raktam.Adtam hozzá kb 5-10 dkg olvasztott főzőcsokoládét a kalácsvégektöl függ nagyszőlőt ami 1 napot rumba ázott és rumot.Ezt mind jól összegyúrom ne legyen száraz ha köll adok hozzá még csokit vagy rumot és hidegre teszem bár 30 percre.Mikor egy kicsit megkötött akkor golyókat formálok belőle és leöntöm olvasztott csokoládéval vagy kristálycukorban megforgatom.
Mikor minden kalácsot befejeztem lekenytem csokimázzal...és már csak szeletelni kell akkor körülvágtam mert persze a szélei nem szépek és az összes kalács végeket egy tálba raktam.Adtam hozzá kb 5-10 dkg olvasztott főzőcsokoládét a kalácsvégektöl függ nagyszőlőt ami 1 napot rumba ázott és rumot.Ezt mind jól összegyúrom ne legyen száraz ha köll adok hozzá még csokit vagy rumot és hidegre teszem bár 30 percre.Mikor egy kicsit megkötött akkor golyókat formálok belőle és leöntöm olvasztott csokoládéval vagy kristálycukorban megforgatom.
Kao da si mi ukrala recept. I ja to radim, za slavu uvijek prethodno isječem kolače i onda neprivlačne okrajke recikliram.
ОдговориИзбришиNajbolje je tako "reciklirati"ostatke od kolaca koji bi obilatili jer nije lep za oko a dobijemo jos jednu vrstu kolaca.
Избриши