vanilla

субота, 5. јануар 2013.

Csokikrémes bajadéra

A nyáron sütöttem még ezt a sütit.Nagyon jól esett abban a melegben ez a krémes süti ami a hűtőszekrényben várt a csokikrém pedig roppanós volt benne.


Hozávalók:
Tészta:40 dkg liszt,15 dkg margarin,1 tojás,3 evőkanál tejföl,3 evőkanál cukor,1 kiskanál szódabikarbóna,2 evőkanál kakaó.
Krém:1 liter tej,4 evőkanál liszt,6 evőkanál étkezési keményítő,25 dkg margarin,20 dkg cukor,rum ízlés szerint.
Csoki krém:20 dkg csokoládé,20 dkg margarin.
Készül:
A tészta hozzávalóit összegyúrjuk majd 3 részre osztjuk és hűtőszekrénybe tesszük 30 percre.
Ez idő alatt megfőzzük a fehér krémet.A lisztet,étkezési keményítőt és a cukrot csomómentesre keverjük 1/4 l tejjel, a többi tejet fölforralyuk.A forrásban lévő tejbe belefőzzük a kikevert lisztet és kellő sűrűre főzzük.Hagyjuk telyessen kihülni majd hozzáadjuk a kikevert margarint vagy vajat.
A lapokat tepsi nagyságúra kinyújtjuk és zsírpapíra téve 180 fokon megsütjük a tepsi hátúlyán.
A csokis krémhez összeolvasztjuk a csokoládét a margarinnal vízgőz fölött.
A lapokat kitöltjük a következő képpen:
Az egyik lapra rákenyük a fehér krém 1/4 erre a csokoládé krém fele majd hidegre tesszük hogy a csoki egy kicsit megkössön,erre a fehér krém még 1/4 majd a másik lap,újbol a fehér krém 1/4 majd a csokis krém maradék másik fele megint a hidegre hogy megkössön és a maradék 1/4 fehér krém rátesszük a harmadik lapot is. Megszórjuk porcukorral és hagyjuk másnapig hogy megpuhulyon.




Нема коментара:

Постави коментар