vanilla

недеља, 17. јануар 2016.

~ Prágai csoda ~

Az ijen sütik a kedvenceim vékony lapok és vékony krémrétegek.


Hozzávalók:
Tészta:
1 tojás
15 dkg cukor
1 kis kanál szódabikarbóna
5 dkg vaj vagy margarin
2 evőkanál tej
2 evőkanál méz
45 dkg liszt
1 evőkanál kakaó
Krém:
4 deci tej
2,5 evőkanál liszt
2 evőkanál cukor
2 evőkanál porcukor
15 dkg vaj vagy margarin
Csokimáz: 10 dkg csokoládé
3 evőkanál olaj

Készül:
A lapokhoz minden hozzávalot a liszten kívül robotgéppel keverünk egy ojan edényben amit a tűzhelyre is tehetünk mivel előbb föl kel melegíteni. Lassú tűzön fölmelegítjük mikor elkezd habosodni belekeverjük a lisztet. Rugalmas tésztát gyúrunk belőle kicsit gumis lesz a méztöl majd míg meleg a tészta 4 lapot nyújtunk belőle könyeb a meleg tésztát nyújtani mind mikor kihült már.
A tepsi hátulyán zsírpapiron sütjük 180 fokon 5-8 percig.
A krémhez 2,5 evőkanál (púpos evőkanál) lisztet, 2 evőkanál cukrot, vaníliás cukrot megfőzzük a tejben mint a pudingot. Hagyjuk hogy kihülyön. Mikor hideg a krém hozzáadjuk a vajat vagy margarint amit kikevertünk a porcukorral. Jól összekeverjük a krémmel és 3 részre osztjuk. Kitöltjük a kisült kihült lapokat. Hagyjuk egy éjszakát puhulni másnap csokimázat teszünk a tetejére.
A recept innen.


1 коментар: