vanilla

среда, 18. јануар 2012.

Májgombóc

Ami nélkül nálunk majdnem minden vasárnap levesbetét az a -májgombóc.
A gyerekek a májat más formában nem nagyon szeretik de gombócnak csak tömködik magukba.Imádom nekem olyan házias-othonias mikor az aranyló levesben ott vannak a gombócok.
Nálunk Vajdaságban lakodalmas májgombócnak hívjuk mert nem múlhat el lakodalom nélküle.


Hozzávalók:
1 csirke máj,csipet só,jó sok bors,petrezselyem zöldje,3-4 evőkanálnyi olaj,1 tojás,zsemlemorzsa.
Készül:
A májat lekaparom,majd hozzáadom a tojást,olajat,sót,borsot és az apróra vagdalt petrezselyem zöldjét. Majd apránként adom hozzá a zsemlemorzsát (mivel kell neki pár perc mire magába szívja a nedvességet).Ojan állagú kell hogy legyen hogy olajos kézzel gombócot lehessen formálni de azért még picit puha legyen.Gombócokat formálok és forró levesben pár perc alatt megfőzöm.






7 коментара:

  1. oLYan
    otThon
    petrezselYem

    ОдговориИзбриши
  2. Köszönöm hogy van aki csak azért is követ hogy a kijavitassa velem a hibáimat.

    ОдговориИзбриши
  3. Engem nem érdekelnek a hibáid.Ezt a tányér aranylo levest meg ugy bevágnám ahogy van.Isteni lehet!!Na és persze imádom a májgombócot!!

    ОдговориИзбриши
  4. Köszönöm Vica.
    Na nem zaklatam föl magam,csak előbb nem is értettem mit akart a költő mondani...
    Igen hibáim vannak először is már 8 éve Belgrádban lakom ahol minden szerbül van és általában tyiril betűkkel,a Vajdasági magyar nyelv is eltér a bilentyűim is szerb úgy hogy más van a bilentyűn mint amit nyomok és még mikor elkezdtem bloggot vezetni volt hogy megakadtam mert nem tudtam abban a pillanatban hogy kell írni azt a valamit...ezért jó gyakorlás nekem...

    ОдговориИзбриши
  5. Ne is törödj vele!!!Az én férjem is furcsán fejezi ki magát írásban hiába magyar anyanyelvü de tizenéve él Olaszországban és teljesen átvette már az olasz nyelvtant.Nem is ez a lényeg!Te csak tegyed föl a sok finom receptet hogy mi is tudjunk finomakat késziteni.Aki meg nyelvészkedni akar menjen az Akadémiára!:)))

    ОдговориИзбриши
  6. Köszi,örülök hogy megérti valaki hogy mi a gond...

    ОдговориИзбриши
  7. Ebből a levesből én is ennék!!!

    ОдговориИзбриши