Nem szeretem a zöldbabot úgy mint ahogy anyum és a mamám készítették ecettel és pirospaprikával.Addig kisérleteztem míg így nem készítettem el.Azóta csak e féle képen csinálom.
Hozzávalók:
40 dkg zöldbab,1 fej vöröshagyma,2 gerezd foghagyma,kapor,2 deci tejfel,1-2 evő kanál liszt,só,bors, ételízesítő.
Készül:
A zöldbabot sós kapros víben majdnem készre főzöm.A vöröshagymát apróra vagdosva kevés zsíron megfonyasztok.Hozzáadom az apróra vagdalt foghagymát is kaprot is és beleteszem a leszűrt zöldbabot pár percet így párolom majd fölöntöm vízzel.Forralom együtt pár percet és ízesítem sóval borsal ételízesítővel,majd a tejfölt kikeverem az 1-2 evőkanál lisztel (ez függ menyi vizet adtunk hozzá), mikor összerotyogott akkor leveszük a tűzröl és tálaljuk.
Hozzávalók:
40 dkg zöldbab,1 fej vöröshagyma,2 gerezd foghagyma,kapor,2 deci tejfel,1-2 evő kanál liszt,só,bors, ételízesítő.
Készül:
A zöldbabot sós kapros víben majdnem készre főzöm.A vöröshagymát apróra vagdosva kevés zsíron megfonyasztok.Hozzáadom az apróra vagdalt foghagymát is kaprot is és beleteszem a leszűrt zöldbabot pár percet így párolom majd fölöntöm vízzel.Forralom együtt pár percet és ízesítem sóval borsal ételízesítővel,majd a tejfölt kikeverem az 1-2 evőkanál lisztel (ez függ menyi vizet adtunk hozzá), mikor összerotyogott akkor leveszük a tűzröl és tálaljuk.
Нема коментара:
Постави коментар