Nálunk a hatlapost magyar lánynak hívják.Valószínű hogy a recept a magyar lányoktol ered ezért maradt ez a neve.Nincs aki nem szereti.Ez anyukám jól bevált receptje szerint van.
Hozzávalók:
Tészta:15 dkg zsír,15 dkg cukor,60 dkg liszt,1 sütőpor,1 tojás,tej.
Krém:9 evőkanál liszt,70 dkg cukor,1 1/2 liter tej,kakaó,10 dkg vaj.
Készül.
A zsírt,cukrot,tojást,sütőport lisztet összekeverjük és annyi tejet adunk hozzá hogy könnyen nyújtható tésztát kapjunk.Vékonyra kinyújtjuk és a tepsi hátulyán 180 fokon megsütjük de vigyázzunk hogy fehér maradjon.
A krémhez 1 liter tejet fölteszünk forni a lisztet a cukorral és annyi kakaóval összekeverünk hogy szép csokoládé színe legyen (kb.5 dkg) majd a féliter tejjel csomómentesre keverjük.Mikor fölfort a tej hozzáöntjük a kikevert lisztet és kellő sűrűre főzzük.Tűzról levéve hozzáadjuk a vaja és még forrón kitöltjük vele a lapokat majd hagyjuk másnapig hogy megpuhulyon.Tálalás előtt megszórjuk porcukorral.
Hozzávalók:
Tészta:15 dkg zsír,15 dkg cukor,60 dkg liszt,1 sütőpor,1 tojás,tej.
Krém:9 evőkanál liszt,70 dkg cukor,1 1/2 liter tej,kakaó,10 dkg vaj.
Készül.
A zsírt,cukrot,tojást,sütőport lisztet összekeverjük és annyi tejet adunk hozzá hogy könnyen nyújtható tésztát kapjunk.Vékonyra kinyújtjuk és a tepsi hátulyán 180 fokon megsütjük de vigyázzunk hogy fehér maradjon.
A krémhez 1 liter tejet fölteszünk forni a lisztet a cukorral és annyi kakaóval összekeverünk hogy szép csokoládé színe legyen (kb.5 dkg) majd a féliter tejjel csomómentesre keverjük.Mikor fölfort a tej hozzáöntjük a kikevert lisztet és kellő sűrűre főzzük.Tűzról levéve hozzáadjuk a vaja és még forrón kitöltjük vele a lapokat majd hagyjuk másnapig hogy megpuhulyon.Tálalás előtt megszórjuk porcukorral.
Uh, obožavam mađaricu, a baš je dugo nisam pravila a od ove sličice mi već ide voda na usta .... uvek sam ZA!
ОдговориИзбриши