Ezt a torát anyu már sütötte egy párszor de régen már el is felejtettük.A nyáron mentünk lakodalomba és ezt a fincsi tortát sütötte.
Hozzávalók:
Piskóta:10 tojás,10 evőkanál cukor,10 evőkanál liszt,2 sütőpor,2,5 deci tej,8 dkg étcsoki.
Diós piskóta:6 tojásfehérje,12 evőkanál cukor,20 dkg darált dió,10 dkg vagdalt mazsola,2 evőkanál liszt,
Krém:1.rész:35 dkg vaj,25 dkg porcukor,
2 rész:6 tojássárgája,6 evőkanál cukor,
3 rész:4 deci tej 1 vaniliás puding.
3 deci tejszinnel dekorályuk.
Készül:
A piskótát kétszer 5 tojásbol sütjük.5 tojásfehérjéböl kemény habot verünk hozzáadunk 5 evőkanál cukrot,5 tojássárgáját és az 5 evőkanál lisztet összekeverve a sütőporral.Zsírpapírral bélelt tepsibe símítjuk és 180 fokos sütőben megsütjük.A maradék hozzávalókbol mégegy ilyen piskótát sütünk.Mikor kihült a piskota vízszintessen kettévágjuk és meglocsolyuk mind a négyet a 2,5 deci tejben fölolvasztott csokoládéval.
Diós piskótához a 6 tojásfehérjét kemény habbá verjük a 12 evőkanál cukorral majd hozzáadunk 20 dkg darált diót és vagdalt mazsolát (amit megforgattunk 2 evőkanál lisztben).Zsírpapírral bélelt tepsibe símítjuk és 180 fokon megsütjük.
A krém három részböl készül és mindegyiket külön-külön készítjük el.
1.rész:A vajat kikeverjük a porcukorral.
2.rész:A tojássárgáját a cukorral gőz fölött megfőzzük.
3.rész:4 deci tejben megfőzzük a vaniliás pudingot
Mikor a krémek meghültek összekeverjük őket és kitöltjük a lapokat a diós piskóta a közepén van.Sárga lelocsolt lap egyik fele+krém+sárga lelocsolt lap másik fele+krém+diós lap+krém...
A tejszínt fölverjük habnak és kidíszítjük a tortát.
Guszta! Nagyon finom lehet ez a süti!
ОдговориИзбришиIgazán lakodalmas adag :)
ОдговориИзбришиSzerintem is!
ОдговориИзбришиKöszönöm szépen.
ОдговориИзбришиNagyon guszta sütemény, meg is jegyzem magamnak! :)
ОдговориИзбриши