Szép kis mutatós süti,másnapra omlós puha.
Hozzávalók:
Tészta:25 dkg vaj,15 dkg mandula,1 vaniliáas cukor,1 tojás,2 evőkanál cukor,35 dkg liszt.
Krém:6 deci tej,5 evőkanál liszt,20 dkg porcukor,2 vaniliás cukor,25 dkg vaj.
Készül:
A mandulát 1-2 percet forralyuk majd lehéjazzuk és hagyjuk megszaáradni.Mikor száraz ledarályuk.
Összegyúrjuk a vajat,a vaniliás cukorral,cukorral,tojással a lisztel és a darált mandulával.Vékonyra kinyújtjuk és vaniliás koszórú kiszúróval kiszaggatjuk.160 fokon megsütjük őket de világossak kell hogy maradjanak.
Krém:A tejben megfőzzük a lisztet a vaniliás cukorral.Hagyjuk kihülni.A vajat kikeverjük a porcukorral.
A hideg krémet összekeverjük a kikevert vajjal.Tortadíszítő zsákba töltjük és minden teli kalácsra nyomunk belőle majd a lyukassat rátesszük.Megszórjuk porcukorral és hagyjuk másnapig puhulni.Ízlés szerint a lyukba tehetünk dekorációként még krémet vagy lekvárt.
Hozzávalók:
Tészta:25 dkg vaj,15 dkg mandula,1 vaniliáas cukor,1 tojás,2 evőkanál cukor,35 dkg liszt.
Krém:6 deci tej,5 evőkanál liszt,20 dkg porcukor,2 vaniliás cukor,25 dkg vaj.
Készül:
A mandulát 1-2 percet forralyuk majd lehéjazzuk és hagyjuk megszaáradni.Mikor száraz ledarályuk.
Összegyúrjuk a vajat,a vaniliás cukorral,cukorral,tojással a lisztel és a darált mandulával.Vékonyra kinyújtjuk és vaniliás koszórú kiszúróval kiszaggatjuk.160 fokon megsütjük őket de világossak kell hogy maradjanak.
Krém:A tejben megfőzzük a lisztet a vaniliás cukorral.Hagyjuk kihülni.A vajat kikeverjük a porcukorral.
A hideg krémet összekeverjük a kikevert vajjal.Tortadíszítő zsákba töltjük és minden teli kalácsra nyomunk belőle majd a lyukassat rátesszük.Megszórjuk porcukorral és hagyjuk másnapig puhulni.Ízlés szerint a lyukba tehetünk dekorációként még krémet vagy lekvárt.
Nagyon szépek lettek, olyan mutatós a krém a közepén! :)
ОдговориИзбришиKöszönöm Hankka.
ИзбришиWonderful! They seem as the italian biscuits called "canestrelli" :)
ОдговориИзбриши