Már régóta nézegettem ezt a sós sütit és vártam csak a kellő alkalmat amire élkészítsem.
Nagyon mutatós nekem nagyon tetszik.
Hozzávalók:
Spenótos piskóta:4 tojás,4 evőkanál liszt,30 dkg spenót,1 deci tejföl,1 sütőpor,só.
Töltelék:50 dkg tehéntúró,3 evőkanál ajvár,1 gerezd foghagyma.
Palacsinta tekercs:4 sós palacsinta,15 dkg gépsonka,15 dkg reszelt sajt.
Készül:
Spenótos piskóta:A spenótot kevés vízben megfőzzük (1-2 perc) majd leszűrjük és nagyon apróra vágjuk (én szűrőn áttörtem).A tojásokat kettéválasztjuk a fehérjét kemény habbá verjük.A tojássárgáját kikeverjük, hozzáadjuk a kihült áttört spenótot,sót,lisztet,sütőport és a tejfölt jól kikeverjük maj finoman összeforgatjuk a kemény tojásfehérje habbal.Zsírpapírral bélelt tepsibe símítjuk és 180 fokon megsütjük.
A túrót kikeverjük az ajvárral és a nagyon apróra vagdalt foghagymával.
A palacsintára ráteszünk három szelet gépsonkát megszórjuk reszelt sajtal maj fölcsavarjuk.
A megsült kihült spenótoslapot keresztbe kettévágjuk.Megkenyük kicsit kevesebb mint fele krémmel, elosztjuk rajta a palacsintákat egyforma helyet hagyva egymás között (nekem a palacsinta éppen olyan hosszú volt mint amilyen széles a spenótos tészta) és megkenyük a maradékkrémmel vigyázva hogy minden palacsinta közé is jusson krém.Rátesszük a másik spenótos lapot és hűtőszekrénybe tesszük egy éjszakára. Dekorálhatjuk tejfölel.
Nagyon mutatós nekem nagyon tetszik.
Hozzávalók:
Spenótos piskóta:4 tojás,4 evőkanál liszt,30 dkg spenót,1 deci tejföl,1 sütőpor,só.
Töltelék:50 dkg tehéntúró,3 evőkanál ajvár,1 gerezd foghagyma.
Palacsinta tekercs:4 sós palacsinta,15 dkg gépsonka,15 dkg reszelt sajt.
Készül:
Spenótos piskóta:A spenótot kevés vízben megfőzzük (1-2 perc) majd leszűrjük és nagyon apróra vágjuk (én szűrőn áttörtem).A tojásokat kettéválasztjuk a fehérjét kemény habbá verjük.A tojássárgáját kikeverjük, hozzáadjuk a kihült áttört spenótot,sót,lisztet,sütőport és a tejfölt jól kikeverjük maj finoman összeforgatjuk a kemény tojásfehérje habbal.Zsírpapírral bélelt tepsibe símítjuk és 180 fokon megsütjük.
A túrót kikeverjük az ajvárral és a nagyon apróra vagdalt foghagymával.
A palacsintára ráteszünk három szelet gépsonkát megszórjuk reszelt sajtal maj fölcsavarjuk.
A megsült kihült spenótoslapot keresztbe kettévágjuk.Megkenyük kicsit kevesebb mint fele krémmel, elosztjuk rajta a palacsintákat egyforma helyet hagyva egymás között (nekem a palacsinta éppen olyan hosszú volt mint amilyen széles a spenótos tészta) és megkenyük a maradékkrémmel vigyázva hogy minden palacsinta közé is jusson krém.Rátesszük a másik spenótos lapot és hűtőszekrénybe tesszük egy éjszakára. Dekorálhatjuk tejfölel.
Nagyon-nagyon mutatós, és ráadásul még nagyon finom is lehet! :)
ОдговориИзбришиCsodásan néz ki! A párom nem szereti az érdességet, így folyamatosan vadászom az ilyen recepteket! :-)
ОдговориИзбришиKöszönöm szépen.
ОдговориИзбришиOvo sam pravila sa Coolinarke, možda je recept bio baš tvoj:-) To je bilo u okviru bakinog keteringa za Filipov rođendan:-)
ОдговориИзбришиDa i ovo je sa coolinarike pise na kraju recepta,nije moj recept:-)
ИзбришиGyönyörű!!!
ОдговориИзбришиcestitam, ovo je lepo i sigurno fino!
ОдговориИзбришиgratulálok, ez szép és finom is lehet!
ki fogok próbálni én is:-)