Anyukám készítete nekem az imádott citromos pitémet.Ezt is ő csinálta.Nagyon szeretem.Puha,omlós,szaftos nagyon finom.
Köszönöm anyu.
Hozzávalók:
Tészta:
15 dkg zsír
15 dkg cukor
1 tojás
50 dkg liszt
1 kiskanál szódabikarbóna
tej
Krém: 7 evőkanál liszt
25 dkg cukor
1 liter tej
1 margarin
1 citrom reszelt héja és leve.
Készül:
A tojást,cukrot és a zsírt habosra keverjük.Hozzáadjuk a lisztet és a szódabikarbónát majd anyi lisztet hogy összeáljon.(inkább puhább mint kemény tésztánk legyen).Három lapot sütünk világosra.
A lisztet és a cukorot kikeverjük kevés tejjel a többi tejet pedig fölforaljuk.Belefőzzük a lisztes pépet.A forró krémbe beleteszük a margarint és a citrom reszelt héját és levét.Melegen kitöltjük a lapokat.A tetejét megszórjuk porcukorral.
Köszönöm anyu.
Tészta:
15 dkg zsír
15 dkg cukor
1 tojás
50 dkg liszt
1 kiskanál szódabikarbóna
tej
Krém: 7 evőkanál liszt
25 dkg cukor
1 liter tej
1 margarin
1 citrom reszelt héja és leve.
Készül:
A tojást,cukrot és a zsírt habosra keverjük.Hozzáadjuk a lisztet és a szódabikarbónát majd anyi lisztet hogy összeáljon.(inkább puhább mint kemény tésztánk legyen).Három lapot sütünk világosra.
A lisztet és a cukorot kikeverjük kevés tejjel a többi tejet pedig fölforaljuk.Belefőzzük a lisztes pépet.A forró krémbe beleteszük a margarint és a citrom reszelt héját és levét.Melegen kitöltjük a lapokat.A tetejét megszórjuk porcukorral.
Нема коментара:
Постави коментар